Vb 2014: az ecuadori kimondta, amit nem is kellett volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.12. 19:10
Edison Méndez, az ecuadori labdarúgó-válogatott 35 éves legendája elmondta, ez lesz pályafutása utolsó világbajnoksága, s minden pillanatot élvezni akar Brazíliában.

„Élvezni akarom ezt a világbajnokságot, amely az utolsó lesz számomra – mondta a 35 éves Méndez, akit már erre a világbajnokságra is utólag hívott meg a szövetségi kapitány, azaz nem mondott újat azzal, hogy 39 évesen már nem lesz válogatott. – Minden percet ki akarok használni az edzésen és a mérkőzéseken, a csapattársaimmal együtt mindent megteszünk azért, hogy büszkék legyenek ránk Ecuadorban. Avalóságot gyakran elhomályosítja a vébét kísérő fényár és eufória, de nekünk a saját történelmünket kell megírnunk."

Méndez legutóbb a kolumbiai Independiente Santa Fében játszott, de a tornát követően aláír oda, amely csapat elmondása szerint az utolsó klubja lesz. Az Európában csak a PSV-ben megforduló ecuadori az egyetlen hazája válogatottjából, aki a harmadik vb-jén szerepel; karrierje csúcsa az volt, amikor 2002-ben Ecuador az ő góljával győzte le 1–0-ra Horvátországot.

Ecuador vasárnap 18 órakor Svájccal kezdni meg a vb-szereplését, az E-csoportban Franciaország és Honduras szerepel még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik