Drámai meccsen jutott a Copa América elődöntőjébe a világbajnok Argentína

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.05. 07:10
Emiliano Martínez két tizenegyest is hárított a szétlövés során (Fotó: AFP)
Bár Ecuador a 92. percben egyenlítve kicsikarta a tizenegyespárbajt és Lionel Messi elhibázta a maga próbálkozását a szétlövésben, a világbajnok Argentína bejuitott a Copa América elődöntőjébe Houstonban.

Ecuador egyáltalán nem adta könnyen a győzelmet Argentínának a Copa América első negyeddöntős mérkőzésén Houstonban. Bár Lisandro Martínez góljával a szünetben még a világbajnok vezetett, a második félidő elején Ecuador tizenegyeshez jutott. Enner Valencia állt a labda mögé, de a kapufát találta el. Az argentinok szerencséje a 92. percig tartott ki, ekkor a negyedórával a játékidő vége előtt csereként beálló Kevin Rodríguez betalált Emiliano Martínez kapujába. Az ecuadoriak kétszer örülhettek, ugyanis VAR-vizsgálat előzte meg a találat véglegesítését, és a 90+5. percben 1–1-ről folytatódott a játék. Az utolsó pillanatokban Jordy Caicedo fordíthatott volna, ám Moises Caicedo beadása után közelről a kapu mellé fejelt.

A Copa Américán lefújás után hosszabbítás helyett egyből a tizenegyesrúgások következnek. Argentína kezdett, Lionel Messi állt a labda mögé, és panenkás megoldást választott, csakhogy a labdája a keresztlécről kifelé pattant. Ecuador Ángel Mena révén előnybe kerülhetett volna, de Emiliano Martínez hárította a tizenegyesét. Sőt, Julián Álvarez találata után Alan Minda próbálkozását is kivédte az argentin kapus, így a világbajnok Messi korai hibája ellenére két kör után vezetett.

A következő kísérletek sikeresek voltak, az argentinok részéről Alexis Mac Allister és Gonzalo Montiel, míg az ecuadori oldalon John Yeboah és Jordy Caicedo talált be. Az ötödik argentinként a labda mögé álló Nicolás Otamendi tudta, ha betalál, csapata elődöntős, és nem is hibázta el a tizenegyesét, a világbajnoki címvédő 4–2-re megnyerte a szétlövést.

Az elődöntőben Lionel Scaloni együttese a Venezuela–Kanada negyeddöntő győztesével találkozik.

Az ecuadori szövetség a mérkőzést követően megköszönte a spanyol Félix Sánchez munkáját, és jelezte, új szövetségi kapitánnyal folytatja.

COPA AMÉRICA
NEGYEDDÖNTŐ
ARGENTÍNA–ECUADOR 1–1 (1–0) – tizenegyesekkel 4–2
Houston, 72 200 néző. V: Matonte Cabrera (uruguayi)
ARGENTÍNA: E. Martínez – Molina (Montiel, 90+5.), Romero, Li. Martínez (Otamendi, 78.), Tagliafico – N. González, De Paul, E. Fernández (Lo Celso, 78.), Mac Allister – Messi, La. Martínez (J. Álvarez, 65.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
ECUADOR: A. Domínguez – Preciado, Félix Torres, Pacho, Hincapié – Gruezo (Yeboah, 80.) – Páez (Minda, 76.), Franco (J. Caicedo, 87.), M. Caicedo, Sarmiento (K. Rodríguez, 76.) – Valencia (Mena, 80.). Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
G: Li. Martínez (35.), ill. K. Rodríguez (90+2.)

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat, 3.00: Venezuela–Kanada, Arlington (Tv: Arena4)
Vasárnap, 0.00: Kolumbia–Panama, Glendale (Tv: Arena4)
Vasárnap, 3.00: Uruguay–Brazília, Las Vegas (Tv: Arena4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik