Argentína győzelemmel kezdte a Copa-hangolódást, Messi is visszatért

Vágólapra másolva!
2024.06.10. 08:00
Ángel Di María (balra) a 31. válogatott gólját lőtte, a képen Lautaro Martínez ünnepel vele (Fotó: Getty Images)
Ha csak csereként is, de játszott Lionel Messi az argentin labdarúgó-válogatott magyar idő szerint hétfő hajnali chicagói felkészülési mérkőzésén: a világbajnok legénység 1–0-ra legyőzte a szintén a Copa Américára készülő Ecuadort.

 

A mérkőzés egyetlen gólját Ángel Di María lőtte Cristian Romero passzából a 40. percben. Lionel Messi éppen Di Maríát váltotta az 56. percben, a húzódásból felépülő nyolcszoros aranylabdás hat hónap után játszott újra válogatott mérkőzést.

„Nemcsak Leo esetében kerülöm a felesleges kockáztatást. A lényeg az, hogy a Copára mindenki a lehető legjobb állapotban legyen” – indokolta Lionel Scaloni szövetségi kapitány Messi első félidőbeli pihentetését.

A 36 éves Di Maríának ez volt a 31. gólja az argentin válogatottban, utolérte az örökranglista hatodik helyén álló Gonzalo Higuaínt, és már csak négy gól választja el Diego Maradonától, öt Hernán Crespótól. Előttük Sergio Agüero (41), Gabriel Batistuta (56) és Messi (106) áll.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, CHICAGO
Argentína–Ecuador 1–0 (Di María 40.)


A 48. Copa Américát június 20. és július 14. között rendezik meg 16 csapattal, 14 helyszínen az Egyesült Államokban; a nyitó mérkőzést Atlantában, a döntőt Miamiban tartják.

A COPA AMÉRICA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Argentína, Peru, Chile, Kanada
B-CSOPORT: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C-CSOPORT: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D-CSOPORT: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Costa Rica

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik