Alonso búslakodik, kevés esélyt lát az újabb világbajnoki címre

Vágólapra másolva!
2007.10.21. 14:26
Fernando Alonso szerint a szombati időmérő edzésen szinte minden esélyét elveszítette arra, hogy megnyerje az 58. Formula-1-es világbajnokságot. A McLaren spanyol versenyzője a negyedik helyről indul a 18 órakor kezdődő Brazil Nagydíjon, míg a pontversenyben éllovas Lewis Hamilton a második pozícióból kezdi a száguldást.
A kétszeres világbajnok borúlátó az idei szezon utolsó futamát illetően
Reuters
A kétszeres világbajnok borúlátó az idei szezon utolsó futamát illetően
A kétszeres világbajnok borúlátó az idei szezon utolsó futamát illetően
Reuters
A kétszeres világbajnok borúlátó az idei szezon utolsó futamát illetően

„Akkor lenne esélyem a világbajnokság megnyerésére, ha megnyerném a futamot és a két Ferrari közöttünk lenne. Ezt most valószínűtlennek tűnik” – búslakodott a kétszeres világbajnok, aki négy pontos hátrányban van összetettben csapattársához képest.

Alonso szombaton a kvalifikáció egyik szakaszában sem remekelt, gyakorlatilag esélytelennek tűnt.
„Lehetetlennek tűnik a futamgyőzelem, de a Formula-1-ben semmi sem biztos” – jegyezte meg a spanyol klasszis.

Utoljára 1986-ban fordult elő, hogy az utolsó futam előtt még hárman pályázta a világbajnoki címre.

„Ugyanaz a helyzet, mint Kínában, különleges versenyre van szükségem a végső győzelemhez. Ha minden rendben lesz, akkor szinte esélyem sincs a világbajnoki címre. Szó sincs arról, hogy pesszimista lennék. Sajnos, reálisan kell gondolkodnom. Tudom, hogy a Kínában történt eseményekhez hasonló dologra lesz szükségem, műszaki vagy egyéb hibára. Vetélytársaim balszerencséje nélkül nem nyerhetek” – szögezte el Alonso.

Két héttel ezelőtt Sanghajban az éllovas Lewis Hamilton jó úton haladt a világbajnoki cím elhódítása felé, második helyével eldönthette volna a nagy kérdést. A brit klasszis azonban gumiprobléma miatt kiesett, így csapattársa „örökölte meg” a második helyet Kimi Räikkönen mögött, ismét nyílttá tette az összetett versengést.

A brazíliai időmérő edzést követően Alonso ismét kitért arra, milyen viszonyt ápol csapatával.

„Nem titok, nem a legjobb a kapcsolatunk. Még az utolsó futam előtt is azt hallottam a csapatfőnöktől, Lewis ellenfele nem Kimi, leginkább ellenem versenyez. Ez nem igazán szép kijelentés” – zárta mondandóját a kétszeres világbajnok.

Utóbbi mondatok ismét azt „ígérik”, hogy Fernando Alonso Brazíliában versenyez utoljára a McLarennel, utána csapatot vált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik