Renault-vezérigazgató: Nem Alonsótól függ a jövő évi eredményesség

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 15:26
Carlos Ghosn vezérigazgató szerint nem a kétszeres világbajnokság Fernando Alonso visszaszerzésétől függ, hogy a Renault visszatér-e jövőre a Formula-1 legjobbjai közé. A francia cég első számú vezetője szerint idén annak „itták meg a levét”, hogy csak a rendkívül kiélezett 2006-os sorozat befejezése után kezdhették meg az erre az évre tervezett fejlesztések megvalósítását, így elkéstek az idei autóval.
Fernando Alonso búcsúja a Renault-tól
www.autosport.com
Fernando Alonso búcsúja a Renault-tól
Fernando Alonso búcsúja a Renault-tól
www.autosport.com
Fernando Alonso búcsúja a Renault-tól

„A Formula-1-ben mindig is a csapatmunka eredményezett sikereket” – mondta Ghosn az új Renault Laguna salzburgi bemutatóján.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a tavalyi szezon után került a McLaren-Mercedeshez, de az idei sikerek ellenére nem érezte tökéletesen magát. Heteken át „hidegháborút” folytatott a világbajnoki pontverseny élén álló csapattárssal, Lewis Hamiltonnal, ezért vetődött fel, hogy visszatér a Renault-hoz.

„Még a legjobb pilóta sem győzhet, ha nincs megfelelő autója. Persze fordítva is igaz. Tökéletes autóra, karosszériára, motorra, abroncsokra, csapatmunkára és természetesen jó versenyzőre van szükség a győzelemhez” - jegyezte meg Ghosn.

A Renault vezérigazgatója ezután elárulta: mindig tökéletes teljesítményt kér az F-1-es csapattól.

„Elvárom, hogy a lehető legjobb helyért harcoljunk. Ha nem lehetünk az első helyen, akkor legalább szerezzük meg a másodikat. De nem szólok bele a napi munkafolyamatokba. Ez Flavio Briatore és Alain Dassas feladata” – jelentette ki Ghosn.

A Renault 2005-ben és 2006-ban is duplázott: a konstruktőrök versenye mellett Alonso révén a pilóták között is két világbajnoki címet szerzett. Idén viszont alaposan visszaesett a francia istálló teljesítménye, Giancarlo Fisichella és a spanyol klasszis helyére igazolt Heikki Kovalainen egyszer sem állt dobogóra.

„A csapat tudja, mire van szükség a győzelemhez. Idén azonban későn kezdtük a felkészülést, mert a 2006-os csata egészen az utolsó futamig tartott, ezért csak erre összpontosítottunk. Megfizettük az árát a késésnek, ráadásul új abroncsokra kellett átállnunk és új pilóta is érkezett hozzánk. De biztos vagyok abban, hogy 2008-ban újra sikeresek leszünk. Ez pedig nem csak egy személytől függ” – utalt a vezérigazgatója Fernando Alonso esetleges leigazolására.

ALONSO LEGJOBB PILLANATAI A 2006-OS SZEZONBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik