Alonso előre tekint, de nem feledi Monzát

Vágólapra másolva!
2006.09.28. 14:22
A kiélezett hajrában döntő lehet a viszonylagos lelki nyugalom, hiszen az idegesség okozta legkisebb hiba is végzetessé válhat. Így nem meglepő, hogy az elmúlt hetekben többször hibázó Fernando Alonso is igyekszik „helyrerázni” magát, ezért most már nem foglalkozik az Olasz Nagydíj történéseivel, igaz nem akarja elfeledni a szerinte igazságtalan büntetést.
Alonso: Most csak a hajrára figyelek!
Reuters
Alonso: Most csak a hajrára figyelek!
Alonso: Most csak a hajrára figyelek!
Reuters
Alonso: Most csak a hajrára figyelek!

„Most már az előttem álló versenyekre összpontosítok, de életem végéig emlékezem majd az olaszországi eseményre. Soha nem feledem” – szögezte le a szezon végén a Renault-t elhagyó spanyol világbajnok.

Megváltozott Alonso külseje...
Reuters
Megváltozott Alonso külseje...
Fernando Alonso öt hellyel esett vissza a monzai rajtrácson, mert a versenybírók szerint az időmérő edzésen szándékosan feltartotta Felipe Massát. A világbajnoki címvédőtől elvették három legjobb idejét, így a futamon a középmezőnyből kellett felkapaszkodnia. Az Olasz Nagydíj hajrájában motorhiba miatt kiállt, így előnye 2 pontra csökkent az Autodromo Nazionalén győztes Michael Schumacherrel szemben.

"Számos emléket őrzök a pályafutásomból, még a go-kartos időszakból is. Húsz évre tekinthetek vissza, s biztos, hogy Monza örökre megmarad bennem. De most el kell feledkeznem erről, hiszen a világbajnoki címért harcolok. Persze nem tagadom, dühös és csalódott voltam, s most sem gondolok másként az esetre. De mindezt nem vihetem az autóba, s a magánéletemet sem befolyásolhatja. Monzában sem vezettem dühből a futamon, inkább nyugodt és magabiztos voltam. Tudtam, hogy legfeljebb a dobogó, s nem a győzelem lehet a célom” – mondta Fernando Alonso.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A monzai büntetést követően a spanyol versenyző kijelentette, számára a Formula-1 már nem sport többé, s azt a véleményét ma is vállalja.

„Most is így érzem, s el kell mondanom: ha valamiről véleményt alkotok, akkor az valóban a gondolataimat tükrözi. Nem azért beszéltem úgy, mert mérges voltam, hanem valóban az a véleményem. Sokan vélekednek így, de senki sem mondta még ki ezt. Ez a munkám, ez az életem. Nagyon élvezem a vezetést, de ez még nem módosítja a véleményemet. Más kategóriákat valóban csak sportként jellemezhetünk, de a Formula-1 több ennél, mindenből merít egy keveset. Az F-1 egy show, nem? A TV-közvetítésről, a jogdíjakból és a szponzoroktól befolyó rengeteg pénzről, meg sok minden másról is szól. A versenyző is csak a show része” – jelentette ki Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik