Milánóban hősként tekintenek Ronaldinhóra és Filippo Inzaghira

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 12:49
Az UEFA-kupa csütörtöki mérkőzései közül a legnagyobb várakozás kétségtelenül a Portsmouth–Milan mérkőzést előzte meg, és nem meglepő, hogy a legnagyobb visszhangja is ennek a találkozónak van. Milánóban már-már hősként kezelik a két gólszerzőt, Ronaldinhót és Filippo Inzaghit, akik a hajrában mentettek pontot a 0–2-ről egyenlítő olasz csapatnak. A csoportkör 3. fordulójának egyik legnagyobb meglepetését az Ajax szerezte a Hamburg otthonában.
Filippo Inzaghi gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Filippo Inzaghi gólját ünnepli
Filippo Inzaghi gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Filippo Inzaghi gólját ünnepli

„Voltak rossz periódusaink a mérkőzésen, de az első félidőben például kifejezetten jól játszottunk. Most is bebizonyosodott, hogy a nemzetközi porondon minden meccs rendkívül nehéz. Ezért minden egyes pontot meg kell becsülnünk” – kezdte nyilatkozatát a Milan elnöke, Adriano Galliani, miután csapata 2–2-es döntetlent játszott a Portsmouth otthonában, és ezzel már biztos továbbjutónak számít az E-csoportban.

„Ronaldinho hihetetlenül nagy gólt szerzett, és ismét bizonyította, hogy kulcsemebre csapatunknak, és a kiélezett helyzetekben mindig számíthatunk rá” – mondta a sportvezető a csereként pályára lépő brazilról, aki a 84. percben hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba.

Carlo Ancelotti vezetőedző elismerte, szerencséjük is volt, hogy 0–2-ről egyenlíteni tudtak.

„A 83. percben már nem bíztam a pontszerzésünkben, de szerencsénk volt, mert Ronaldinho fantasztikus gólja mindent megváltoztatott. Nem szabad elfeledkeznünk Filippo Inzaghiról sem, aki nagyon megérdemelte a gólt, mert sokat tett érte, és neki köszönhetjük, hogy végül nem kaptunk ki.”

Ugyanezt nem mondhatja el Martin Jol, a Hamburg holland mestere, mert csapata meglepetésre vereséget szenvedett hazai pályán az Ajaxtól.

„Sokkal nehezebb mérkőzés volt, mint amire előzetesen számítottunk” – ismerte el Martin Jol a honfitársaitól elszenvedett fiaskó után.

INZAGHI REKORDJA

A Portsmouth elleni góljával Filippo Inzaghi már 65 találatnál jár a nemzetközi kupaporondon szerzett góljait tekintve. Ezzel immár egyedül az olasz csatár a legeredményebb játékos az európai kupákban, megelőzve Raúlt (64) és a legendás Gerd Müllert (62).


„Az első félidőben megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy eldöntsük az összecsapást, de ezek kimaradtak, míg az Ajax kihasználta egyetlen igazán nagy helyzetét. Ennek ellenére még nem dőlt el semmi, hiszen továbbjutó helyen állunk, és még két meccsünk hátra van” – fogalmazott Jol.

A beszámolók szerint egyébként az igazi izgalmak nem a pályán, hanem azon kívül történtek, ugyanis összecsaptak a két csapat szurkolói.

A magyar érdekeltségű csapatok közül, ahogyan arról már beszámoltunk, Babos Gáborék kikaptak otthon a Tottenhamtől, ezzel a NEC már biztosan nem juthat tovább csoportjából.

Dárdai Pál együttesének a Herthának ugyanakkor még megvannak az esélyei. A berliniek tegnap szabadnaposak voltak, jelenleg a 4. helyen állnak, de ha a következő fordulóban nyernek otthon a Galatasaray ellen, akkor még a 2. helyre is kerülhetnek.

Bölöni László csapata, a belga Standard Liege belgrádi győzelme után vezeti csoportját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik