Sportrádió: „Sikerei minden idők egyik legjobbjává tették” – az AIPS vezetője Csollányról

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 17:56
null
Az AIPS vezetője nemcsak Csollány Szilveszter sikereit, hanem a sport iránti elhivatottságát is méltatta (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász. A máltai Charles Camenzuli, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) európai tagozatának máltai elnöke a Sportrádió Hazafutás című műsorában elmondta, a legendás versenyző halála hazája sportközösséget is sokkolta.


Charles Camenzuli
Charles Camenzuli

„Szilveszter elvesztése sokkolta a máltai sportközösséget is. Két évvel ezelőtt Máltán járt, ahol ő volt a Máltai Olimpiai Bizottság gálájának díszvendége. Majdnem egy hetet töltöttem vele, és egyrészt megtapasztalhattam a sport iránti lelkesedését, másrészt azt, hogy mit tett Magyarországért” – mondta Charles Camenzuli a Sportrádió műsorvezetőjével, Csisztu Zsuzsával folytatott beszélgetése során.

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) európai tagozatának máltai elnöke nemcsak Csollány sikereit, hanem a sport iránti elhívatottságát is méltatta.

„Az ezüstérme Atlantában, az aranya Sydneyben, valamint a sikerei az Európa- és világbajnokságokon minden idők egyik legjobb tornászává tették. De ahogy említettem, az idő alatt, amit eltölthettem vele, láthattam az elhivatottságát a sport iránt. Közösen elmentünk az egyik sportközpontunkba, ahol részt vett a gyerekek edzésén, és tanácsokkal is ellátta őket. Elvesztése mindenkit sokkolt. Részvétemet szeretném kifejezni a családjának. Azt gondolom, bárki, aki szereti a sportot, egy nagyszerű barátot és egy nagyszerű sportolót veszített el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik