Csupasport: új cikksorozat, versenyfutás a járvánnyal

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 19:56
Címkék
Az Ensport cég teljesítménydiagnosztikai méréseken alapuló edzéstervekkel segíti a futókat és a triatlonistákat. Új sorozatunkban keddenként feltérképezzük, hogyan vészeli át a válságot a szakág.

Rövid sorozatunkban minden héten olyan cégeket mutatunk be, amelyek mérésekre épülő edzéstervekkel segítik az amatőr futókat és triatlonistákat a jobb teljesítmény elérésében, legyen hobbi- vagy versenysportoló. Ezekben a vállalkozásokban közös, hogy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, online kiterjesztésben is nyújtanak szolgáltatásokat.

A sorozat első részeként az Ensportot kerestük meg, amelynek a teljesítménydiagnosztika, a futómozgás-elemzés és az arra épülő edzéstervek készítése a profilja. A cég 2014 október 1-je óta foglalkozik futókkal, triatlonistákkal és kerékpárosokkal.

„Én alapítottam a céget – kezdte a beszélgetést Erdélyi Nándor alapító és szakmai vezető. – Az volt a célunk, hogy mérésekkel támasszuk alá a gyakorlatban is jól használható edzéstervezést. Egy jó edzéstervvel ugyanis a sportolók eredményesebben készülhetnek fel egy-egy megméretésre vagy céljaik elérésére. Tizenegy éves korom óta triatlonozom, végigjártam az összes utánpótlás-korosztályt, és a válogatottságig vittem. Ezalatt tapasztaltam meg, mekkora haszna van a teljesítménydiagnosztikán nyugvó tervezésnek. Az Ensporttal pontosan ezt a filozófiát akartuk megvalósítani – a mai napig valljuk ugyanis, hogy a teljesítmény mérhető. A mérésekből kapott egzakt eredményeket és a sportolók saját karakterét figyelembe véve igyekszünk javaslatokat megfogalmazni, hogyan léphetnek előre ügyfeleink.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik