Tereprali: Kordáék az élen, Szalayék a hatodik helyen

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 19:35
null
Az első szakasz után Kordáék az élen (Fotó: Korda Racing)
A bemelegítés gyors volt, és megadta az alaphangot. A tereprali országos bajnokság gyulai futamán pénteken egy 9.28 kilométeres szakaszt teljesítettek a párosok, akik közül a Korda Erik és Csató Attila volt a leggyorsabb.

 

„Egyenesben volt, hogy 180 km/órás sebességgel mentünk, és az autó meg se moccant az úton, nagyon stabil volt – mondta Korda, hozzátéve, a legutóbbi futammal ellentétben most fékük is volt, ami nem elhanyagolható tény. – Ebben most nem volt több, a végén azt gondoltam, ha legyőztek, akkor nem tudom, hol találtak extra másodperceket.”

Nos, sehol. A többieknek fejet kellett hajtaniuk Korda előtt, akit Fazekas Károly és a cseh Tomás Ourednicek követett a sorban.

A bajnoki címvédő Fekete Antal fékgondokkal küszködve is negyedik, a quad kategóriában Dakart nyerő Josef Machácek ötödik, a sivatagi róka, Szalay Balázs pedig, akinek ezúttal Vörös Ferenc diktálja az itinert, a hatodik helyről várja a folytatást.

4. VÁRFÜRDŐ-KUPA, AZ OB 3. FUTAMA, GYULA
Abszolút sorrend az 1. szakasz után:
1. Korda Erik, Csató Attila (Eurosol Racing, Ford) 4:37, 2. Fazekas, Szenáki (Fazekas Motorsport, BMW X6) 11 másodperc hátrány, 3. Ourednicek, Vaculik (cseh, Hummer) 28 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik