Tereprali: az utolsó összecsapás – jön az évzáró verseny, a Raid of Champions

Vágólapra másolva!
2023.10.30. 16:45
null
Idén utoljára bőgnek fel a motorok a tereprali ob-n
Címkék
A hatfordulós magyar bajnokság utolsó megállójaként 2023. november 2–4. között kerül megrendezésre a Raid of the Champions, amely a Révész Tereprally Országos Bajnokság mellett az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság záró futamaként is szolgál. A 64 fős mezőnyben komoly csatákra számíthatunk, hiszen sem a T1, sem a T4 NAT kategóriában nem dőlt még el a bajnoki cím sorsa.

„Ismét eltelt egy év és itt tartunk az utolsó verseny előtti napokban. Nagyon változatos, erős bajnokság áll mögöttünk és ez a változatosság fogja jellemezni a VII. Raid of the Champions futamot is, ami mindannyiunk nagy kedvence. Ez minden évben egy öröm rallye, tapintható a szeretet a bennünket vendégül látó kistelepülések lakói, vezetői irányából is. Minden évben törekszünk az esemény jobbá tételére és bár nagyon összetett és egyre nehézkesebb az útvonalak engedélyeztetése, felmérhetetlen segítséget kapunk az összes polgármestertől, erdészettől, mezőőrtől, gazdálkodóktól, és a honvédségtől is – annak ellenére, hogy néhány napja ki kellett vennünk a méltán kedvelt újdörögdi lőtéren átvezető 20 km-t a szelektív szakaszunkból”– mondta Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője.

Nem volt zökkenőmentes a futam megszervezése, azonban új terepek bevonásával szerencsére sikerült összeállítani egy sokrétű, izgalmas és kihívásokkal teli, ámde élvezetes útvonalat, idei újításként egy csodálatos erdészeti területtel kiegészítve a nyomvonalat.

„Azt is kimondhatjuk, hogy ha ezt nem tesszük, akkor a lőtér elvesztésével a rendezvény is megvalósíthatatlan lett volna. Így viszont minőségileg meg tudtuk tartani a korábbi szintet és igazából a sok változásnak köszönhetően egy nagyon megújult ROC zárja az évet. Sajnos motorosok, valamint quadosok nélkül kerül megrendezésre a futam, de őszintén remélem, hogy jövőre újra láthatjuk őket minden versenyen” – mondta Garamvölgyi.

A résztvevők számára minél rugalmasabb lebonyolítást igyekeztek megvalósítani a szervezők, így csütörtökön lezajlik minden kötelező adminisztratív teendő, péntek reggel pedig „házhoz menő technikai átvétel” lesz a szervizparkban, amely már a Nyír1 Baján is nagy sikert aratott. Délelőtt 11 órakor rajtol az első autó a Parc Ferméből és 15 percre rá már kezdődik is a 30 km hosszú SS1. Pénteken a mezőny további 2 alkalommal teljesíti ezt a szakaszt, az esti szervizzel pedig viszonylag korán lezárul a nap. A garantáltan élvezhető szombati SS4, SS6, SS8 és SS10 helyenként ismerős, több esetben új utakat is tartalmaz, valamint a körverseny egy visszatérő nagy kedvenc kivezető szakasszal lett megkomponálva, több variációban. Ezt követi a hosszabb – közel 40 km-es – SS5, SS7, SS9 és SS11, amely szintén sok újdonsággal és két irányban várja a mezőnyt. Az eredményhirdetés szombat este – az egész hétvégén versenyirodánknak is otthont adó – nyirádi Ady Endre Művelődési Ház színháztermében lesz az elmaradhatatlan nyirádi grillázstorta-serlegekkel!

A méltán híres grillázs-serlegek
A méltán híres grillázs-serlegek

 

Büszkesége a rendezvénynek, hogy Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Közgyűlés Elnöke elfogadta felkérésünket és boldogan vállalta a fővédnök szerepet, így személyesen is részt vesz a Raid of the Championson.

Nagy tervekkel készülnek a szervezők már a jövő évre, többek között az Olasz Bajnoksággal való együttműködésről is tárgyalások zajlanak majd a ROC alatt.

„Külön motiváció, hogy megfigyelőként vendégül látjuk régi barátomat és kollégámat, az Italian Baja FIA Tereprally Baja vk-futam szervezőjét, Mauro Tavellát, akivel komoly együttműködést tervezünk a jövő évben. A tervek szerint a Magyar Bajnokság júliusban az Italian Baján tartja harmadik vagy negyedik futamát és cserébe az Olasz Bajnokság a Raid of the Championson zárja az évet. Nagy köszönet jár az előkészítő tárgyalásokért Trebitsch Miklósnak, aki hónapokon át egyeztetett Mauróval” – árulta el Garamvölgyi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik