Újra kimerészkedik a nemzetközi porondra a Sopron női kosárcsapata

Vágólapra másolva!
2024.05.10. 22:07
null
Megragadni minden esélyt! – ez a Sopron Basket mottója a következő, 2024–2025-ös idényre (Fotó: Sopron Basket)
A bajnokságot negyedik helyen záró Sopron Basket évzáró közönségtalálkozóján keretet hirdettek a következő idényre, visszatekintettek Gáspár Dávid vezetőedzővel a Magyar Kupa megnyerésére, amely a klub 30. aranyérme volt.

 

Évzáró közönségtalálkozót rendezett a női bajnokságban negyedikként záró Sopron Basket, a péntek esti program keretében Török Zoltán ügyvezető bemutatta az új csapatmenedzsert, aki nem más, mint a klubbal 8-8 bajnoki- és Magyar Kupa-aranyat, illetve Euroligát nyerő csapatkapitány, az aktív játéktól szerdán visszavonuló Fegyverneky Zsófia. 

Ezt követően Török értékelte az évadot, kiemelte, hogy a Magyar Kupa-győzelem a klub 30. aranyérme volt, majd rátért a csapat új játékoskeretére. Kiderült, ősztől is Sopronban játszik a szerb-magyar Jelena Brooks, Varga Alíz, Böröndy Vivien, Sitku Zsuzsanna, Papp Klaudia, Toman Dóra, Erdélyi Alexandra, és a szerb Jovana Jevtovics.

Öt új légiós csatlakozik az együtteshez: az ausztrál Stephanie Reid; továbbá hátvédposzton számítanak a görög válogatott Pinelopi Pavlopulura; a korábban Szekszárdon játszó szlovén Zala Friskovecre és az amerikai Jacinta Monroe-ra és a mindössze 18 éves szerb Lana Maricsra. A klub újra kilép a nemzetközi porondra: az Európa-kupában indul azután, hogy az előző évadban csak idehaza szerepelt. A vezetőedző Gáspár Dávid munkáját továbbra is Laczka Miklós segíti.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik