Lónyai szerint elég egy jó csapat és egy megbízható autó a sikerhez

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 13:56
null
A megbízhatóság volt a páros sikerének titka
Tanulással, új tapasztalatokkal és remek eredményekkel teli szezon van a hátuk mögött – Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán kategóriabajnoki címet szerzett, az abszolút értékelésben pedig másodikként végzett a tereprali országos bajnokságon.


Amelyik futamon rajthoz álltak, pontot is szereztek – ez volt sikerük egyik titka. S ez hatalmas fegyvertény, a Lónyai, Garamvölgyi páros autója ugyanis nem éppen fiatal technika. A csapat azonban megbízhatóvá tette – ez az eredményekből világosan látszik.

„Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni Zolival és a csapattal is, s az önbizalom meglátszott az eredményeinken is – jelentősen felgyorsultunk. Az élversenyzőket sohasem közelítettük meg annyira, mint az idén, ami nagy fegyvertény" – mondta Lónyai Pál, hozzátéve, sokat tanult a szezon során.

S hogy mi az, amit másképp csinált, mint eddig?

Belátta, hogy a tesztek legalább annyira fontosak, mint a versenyek, hogy azokra is pénzt, időt és energiát kell szánni ahhoz, hogy az ember a siker útjára lépjen. Nyilván ennek az útnak még nincs vége, ráadásul Lónyai vezetéstechnikailag is látványosan fejlődött, és az idei eredménytől elképesztő lendületet kapott.

„Rájöttem, nem űrhajó kell ahhoz, hogy valaki gyors legyen, csak egy jó csapat, egy jó navigátor és megbízható versenygép. A kitartás és az elszántság eddig is megvolt, s a mi kis csapatunk életében ez fontosabb, mint akármelyik helyezés" – vallotta be Lónyai, akinek a gyulai volt a kedvenc versenye az idén. Azért, mert némi hendikeppel indultak: a spanyol vk-futamon tönkrement a versenymotor, vissza kellett tenni a régit, s így is csak az utolsó pillanatban lett kész a Nissan Pickup. Semmi sem a tervek szerint alakult, mégis nagy versenyt vívtak az élmenőkkel.

„Nem éljük bele magunkat az abszolút második helyezésbe, mert tudjuk, hogy néhány futamon foghíjas volt a mezőny, de a kategóriabajnoki címet megérdemeltük, azért megküzdöttünk, ott nem találtunk legyőzőre" – mondta Lónyai, és ebben mélyen egyetértett vele navigátora is.

„A megbízhatóság volt a titka a sikerünknek ebben a szezonban – fontos volt, hogy minden egyes futamon célba értünk. Pali sokat gyorsult, s az összhang is egyre jobb közöttünk, remek idény van mögöttünk, és tudjuk, miként lehet tovább fejlődni" – jelentette ki Garamvölgyi.

Az ellenfelek szemszögéből ezt azt jelenti, jó lesz vigyázniuk...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik