Dakar: Lónyai Pál búcsúzott a küzdelmektől

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 19:25
null
Lónyai Pál Dakarja véget ért (Fotó: LP Racing)<br />
Mattias Ekström szakaszt nyert hétfőn, Carlos Sainz növelte előnyét az összetettben, Lónyai Pál pedig sajnos búcsúzott a Dakar-küzdelmektől.

 

Szépségtapasz – így tekinthetünk Mattias Ekström hétfői szakaszgyőzelmére és Stéphane Peterhansel második helyére a Dakaron. Mindkét versenyző győzelmi reményekkel szállt harcba a viadalon, ám az üres negyedben szertefoszlottak az álmaik. Az Audi-csapat azonban így sem lehet csalódott, hiszen az összetettben továbbra is Carlos Sainz vezet, sőt, a Matador növelte az előnyét az eltévedés miatt tíz percet veszítő Sébastien Loebbel szemben.

ELHUNYT AZ EGY HETE BUKÓ SPANYOL MOTOROS
Halálhír árnyékolta be a Dakar hétfői napját. A második szakaszon Carles Falcon súlyos balesetet szenvedett. Az orvosi csapat rögtön a helyszínre sietett, ahol stabilizálták az állapotát. Ezt követően az al-duwadimi, majd a rijádi kórházba szállították mielőtt hazaszállították volna Spanyolországba. Sajnos a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok minden igyekezete ellenére január 15-én elhunyt.

„Messze még a vége, és mindenki láthatja, milyen könnyű öt-tíz percet veszíteni ezen a versenyen” – mondta a negyedik Dakar-győzelméért harcoló Sainz..

A Challenger-kategóriában első Dakarján induló Lónyai Pál sajnos a verseny feladására kényszerült korábbi sérülése miatt. A versenyző a 48 órás chrono-szakaszon kapott nagy ütést a nyakára, és rosszulléte miatt a szelektív második felét ki is hagyta. Bár azt remélte, rendbejött a sérülése, a hetedik szakaszon ismét érezte a fájdalmat a Dakaron, emiatt úgy döntött, visszatér a táborba. Ez egyben a verseny végét jelentette számára.

A kamionos mezőnyben továbbra is Martin Macik áll az élen, méghozzá meggyőző előnnyel, míg a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a hétfői szakaszon a 13. helyen ért célba, az összetettben pedig szünnapon kapott tetemes büntetése miatt a 14. pozícióból várja a folytatást.

46. DAKAR RALI
Az állás a 8. szakasz (Al-Duvadimi–Hail, össztáv: 678 km, ebből szelektív szakasz: 458 km) után
Autósok:
1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi RS Q E-tron) 33:29:10, 2. Loeb, Lurquin (francia, belga, Hunter) 24:47 perc hátrány, 3. Moraes, Monleon (brazil, spanyol, Toyota Hilux) 1:05:13 óra h. Motorosok:1. Ricky Brabec (amerikai, Honda) 36:16:31, 2. Branch (botswanai, Hero) 42 mp h., 3. Cornejo (chilei, Honda) 4:21 p h., ...21. Gyenes (romániai, KTM) 5:11:33 ó h.Kamionosok:1. Martin Macik, Frantisek Tomasek, David Svanda (cseh, Iveco) 38:19:55, 2. Van Den Brink, Torrallardona, Van De Pol (holland, spanyol, holland, Iveco) 1:49:20 ó h., 3. Loprais, Valtr Jr., Stross (cseh, Praga) 1:51:37 ó h., ...14. Kovács, Czeglédi, Ács (magyar, Scania) 60:48:59 ó h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik