Csupasport: túrázik és hegyet mászik a Survivor és a Konyhafőnök korábbi szereplője

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 17:59
Ha teheti, a munkaügyi szakjogász végzettséggel rendelkező dr. Pányik Anita túracipőt húz, s a természet felé veszi az irányt.

Pányik Anitát sokan a népszerű tévéműsorok valamelyikéből ismerik, mivel korábban szerepelt a Konyhafőnök VIP és a Survirvor show-jában is. A munkaügyi szakjogász végzettséggel rendelkező hölggyel azonban a természetben is találkozhatunk, mivel életében fontos szerepet játszik a természetjárás, ha teheti túracipőt húz.

„A hegymászás és a túrázás nálam egy kalap alá tartozik, kétezertizennyolcban előbbivel kezdődött minden – mondta a Csupasportnak Pányik Anita. – A természet szeretetétől indult, majd le is vizsgáztam sziklamászásból és magashegyi hegymászásból. Mivel tavaly a pandémia miatt nem volt lehetőség magashegyi mászásokra, a párommal eldöntöttük, elindulunk a természetbe, felfedezzük hazánk szépségeit. Szinte minden hétvégén a szabadban voltunk, kis túlzással bebarangoltuk az egész országot. A nyáron aztán külföldre is ellátogattunk, Olaszországban, Svájcban és Ausztriában is sokat túráztunk.”

A különböző utazással kapcsolatos oldalak és a közösségi média segítségével választja ki úti céljait. Kutatott, majd elolvasta, milyen túraútvonalak vannak a kinézett helyen. Szinte csak körtúrákat teljesít, s a közösségi médiában követőit is próbálja inspirálni, hogy minél többet túrázzanak.

A teljes cikket elolvashatják a csupasport.hu weboldalon, ahol megismerhetik a 17 éves Vályi Gergő sportmászót is, aki Balassagyarmatról heti négyszer jár edzeni a fővárosba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik