„Olyanokért futok, akik nem tehetik meg” – példát akar mutatni

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 18:39
A felvidéki Csajka Tímea a közelmúltban teljesítette élete első hatórás versenyét, majd a július eleji Ultra Tisza-tón is befutott a célba.

Csajka Tímea a fogyás miatt kezdett futni, majd ahogy nőttek a gyermekei, egyre több ideje lett a sportolásra. Május végén teljesítette élete első hatórás versenyét, amely nagyszerűen sikerült neki, és ott volt az idei UTT-n is.

„Kétezertizenháromban kezdtem futni, azzal a céllal, hogy lefogyjak – mondta a felvidéki Somorján élő Csajka Tímea. – Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal űzöm a sportot, kétezertizenkilenc óta viszont rendszeresen szaladok. Először minél gyorsabb akartam lenni, minél jobb időt teljesíteni, ám az utóbbi időben már az élvezetre »mentem rá«, szinte nem is számít, hogy milyen tempóban futok. Fontos, hogy olyanokért fussak, akik nem tehetik meg, illetve a sportolásommal példát szeretnék mutatni gyermekeimnek.”

„A célom az volt, hogy ötven és ötvennégy kilométer között teljesítsek, de a végére majdnem ötvenhetet futottam – tette hozzá Csajka Tímea. – Nagyon jól éreztem magam, nem volt holtpont, elképesztően boldog voltam, hogy ilyen jól ment az első hatórás versenyemen. Kilencen voltunk, összetettben az ötödik helyen végeztem, az egyetlen nő voltam a futók között.”

Az idei Ultra Tisza-tón 7:07:33-as idővel ért célba, az ősszel egy 80 kilométeres versenyen szeretne részt venni. Ahogy mondta, jelenleg egyedül tréningezik, ám amikor a 100 kilométeres futásokra fog készülni, elképzelhető, hogy edzőt keres magának.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik