Lubics Szilvia előadása annyira meggyőzte, hogy belevágott az ultrafutásba

Vágólapra másolva!
2022.04.23. 13:24
Bozóki Gábor edző nélkül fut; eddigi leghosszabb távja kilencvenhárom kilométer volt, ám a jövő heti Ultrabalatonon életében először száz kilométer fölé megy.

Bozóki Gábor két és fél éve kezdte a futást, azóta több ultratávon is kipróbálta magát, első száz kilométer feletti távját az Ultrabalatonon teljesíti.

„Kétezertizenkilenc augusztusában kezdtem futni – mondta a Csupasportnak a háromgyermekes Bozóki Gábor. – Akkoriban komolyabban foglalkoztam testépítéssel, edzőterembe jártam, a futás csak kiegészítő sport volt. Tavaly nyáron aztán jött a »kattanás«, és azon kaptam magam, hogy egyre jobban szeretek futni. Ekkor megfordultak a dolgok, ma már a futás az első, csak másodsorban járok az edzőterembe.”

A 46 éves szegedi sportoló kétszer teljesítette a Spar Maratont, több hatórás versenyen vett már részt, valamint folyamatosan kisebb helyi megméretésekre jár. Ezek mellett a Spartanban is kipróbálta magát, amelyben megszerezte a Trifecta medált.

Vágyott a kihívásokra, össze akarta mérni magát a fiatalabbakkal és a vele egykorúakkal is. Az első SPAR Maratonját 2020-ban négy óra két perc alatt teljesítette, majd tavaly három óra huszonnyolc perc alatt ért célba.

„Hihetetlen volt a tavalyi SPAR Maraton. A célom az volt, hogy három óra ötven perc alatt érjek be, ám szerencsére ennél sokkal gyorsabban sikerült. Korábban teljesítettem már néhány maratoni távot, ám ez volt a legjobb futásom. Mérhetetlenül boldog voltam, büszkeséget éreztem” – emlékezett vissza.

„Hallottam olyan véleményt is, hogy csak száz kilométer felett ultrafutó az ultrafutó. Ez megmaradt bennem, így életemben először, az Ultrabalatonon száz kilométer feletti távot teljesítek. Rajtam kívül négyen lesznek a csapatban, én százhárom kilométert vállalok, a többin a társaim osztoznak” – fogalmazott Bozóki.

Hozzátette, társai annyit kértek, hogy éjjel ő fusson, így a Szigliget–Siófok szakaszt akkor teljesíti, ami nagy mérföldkő lesz az életében. Legnagyobb célja, hogy lefusson egy privát Ultrabalatont, ám ennek feltétele van, amihez az UTT százharminc kilométeres versenyét nézte ki – így könnyen lehet, hogy még az idén ott lesz ezen a versenyen.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik