
A lecsó az egyik legkedveltebb magyar klasszikus, amit szinte mindenki szeret. A szalonna és a kolbász elhagyásával pedig még diétás is.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kg lecsópaprika
só
bors
4 db paradicsom
Elkészítés: a hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük a hagymát pirítani. Hozzáadjuk a megtisztított, felvágott paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt egy fedővel lefedjük, hogy a paprika levet eresszen és még szaftosabb legyen a lecsónk. A paradicsom héját leforrázzuk és lehúzzuk, a húsát kockára vágjuk. Amikor a paprika már majdnem megpuhult, a lecsóhoz adjuk az összevágott paradicsomot, és néhány perc alatt összeforraljuk.
Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a paradicsomról
Csupasport
2023.09.21. 15:27

Töltött sült paradicsom
Csupasport
2019.10.19. 08:51

Rakott zöldségek
Csupasport
2019.08.04. 09:55

Grillezett csirkemell paradicsommal
Csupasport
2019.08.03. 11:46

Mennyi kalóriát tartalmaznak a zöldségek?
Csupasport
2019.07.12. 14:08

Mozzarellás-paradicsomos tészta
Csupasport
2018.12.03. 09:16

Caprese csirke
Csupasport
2018.11.01. 09:37

Lazacnyárs zöldségekkel
Csupasport
2018.07.24. 10:00
Ezek is érdekelhetik

