Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
3 dkg vaj
só
bors
15 dkg gomba
5 dl zöldségleves alaplé
2 csésze rizottó rizs
Elkészítés:
Egy serpenyőben (sütőben is használható) felmelegítjük a vajat, majd rátesszük a csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és többször megfordítva mindkét odalát pirosra sütjük. Ezután serpenyőstül betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, 20 percig sütjük.
A gombát megtisztítjuk, összevágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a gombát és a rizst, majd egy merőkanál alaplével felöntjük, és folyamatosan kevergetjük. Addig folytatjuk így az alaplével, míg el nem fogy és krémes nem lesz a rizottó. A tetejét reszelt parmezánnal megszórhatjuk, a sült csirkemellel együtt tálaljuk.