Darált hússal töltött édesburgonya

Vágólapra másolva!
2018.10.08. 11:17
Az édesburgonya egyre népszerűbb étel itthon is. Gyakori fogyasztása véd a cukorbetegség, az elhízás ellen, fehérje- és magnéziumtartalma miatt pedig sportolóknak is ideális étel.

Hozzávalók:
2 db édesburgonya
2 szál újhagyma
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
25 dkg darált marhahús

bors
kakukkfű
2 db paradicsom

Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd alufóliára téve 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. Az újhagymát karikára vágjuk, a zöld szárát félretesszük, a többit kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst és lepirítjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, majd fedő alatt puhára főzzük. A ragut belekanalazzuk az édesburgonyába, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Miért ajánljuk?
Az édesburgonya kiváló vitamin és szénhidrátforrás. A jó szénhidrátok közé tartozik, lassan szívódik fel, nem emeli meg a vércukorszintet. Rosttartalma is magas, ezáltal segíti az emésztést. A marhahús pedig az egyik legjobb fehérjeforrás.

Legfrissebb hírek

Mit és miért esznek a sportolók? 5+1 érdekesség az édesburgonyáról

Csupasport
2023.04.07. 10:26

Ételek, amelyeket edzés után is bátran fogyaszthatunk

Csupasport
2023.03.16. 09:05

6 étel, amit edzés után bátran fogyaszthat

Csupasport
2020.06.13. 08:18

Töltött kaliforniai paprika

Csupasport
2019.12.16. 09:10

Édesburgonya-krémleves

Csupasport
2019.09.15. 14:07

Töltött káposzta paleo módra

Csupasport
2019.07.13. 14:57

Mennyi kalóriát tartalmaznak a zöldségek?

Csupasport
2019.07.12. 14:08

Édesburgonya saláta

Csupasport
2019.05.12. 09:43
Ezek is érdekelhetik