Zöldborsókrémleves edzés után

Vágólapra másolva!
2018.08.11. 10:30
A levesek sok rostot és ásványi anyagot tartalmaznak, ezek pedig elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
1 ek olívaolaj
1 bögre borsó (lehet fagyasztott is)
½ tk só
¼ tk bors
¼ bögre ricotta
½ tk kakukkfű
¼ tk reszelt citromhéj

Elkészítés:
A karikára vágott póréhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük 1 liter vízzel, és forrástól számítva 3-4 percig főzzük. Szűrőlapáttal kivesszük a póréhagymát és a borsót, turmixgépbe tesszük, és az összes többi hozzávalóval, valamint a főzőlé egy részével sűrűre turmixoljuk. Fogyaszthatjuk melegen, de lehűtve is kitűnő leves.

Miért ajánljuk?
A zöldborsó fehérjét és szénhidrátot is tartalmaz, és tele van B-vitaminnal, vassal, káliummal, folsavval, vassal. A póréhagyma ugyanabból a családból származik, mint a hagyma és a fokhagyma, csak kevésbé ismert, pedig számos jótékony hatása van. Ugyan 90 százaléka víz, de tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, többek között kalciummal, ami védi a csontokat. Ez a leves nagyszerű edzés után, amikor izomjavító fehérjékre, sóra és folyadékra van szüksége a szervezetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik