Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
40 dkg csirkecombfilé
3 db sárgarépa
2 zeller
kakukkfű (friss vagy szárított)
1 db babérlevél
6 dl húsleves alaplé
2 doboz babkonzerv
petrezselyem
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy magasabb falú edényben, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkecombot és fehéredésig pirítjuk. A sárgarépát karikára, a zellert kisebb kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Hozzákeverjük a fűszereket, felöntjük az alaplével és fedő alatt 40 percig főzzük, míg a csirke megpuhul. A konzervbabot egy serpenyőben megpároljuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd beleöntjük a levesbe és összeforraljuk. Tálaláskor megszórhatjuk metélőhagymával.
Miért ajánljuk?
Ennek a laktató levesnek alacsony a zsírtartalma. A csirkehúsban és a babban is sok fehérje található, ráadásul utóbbi tele van rostokkal is.