Női BL: bravúr a Juventustól, legyőzte Marozsánékat

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 23:35
null
Agnese Bonfantinit ünneplik a társak, a Juve huszonkét éves csatára nyerő cserének bizonyult (Fotó: Getty Images)
A Juventus 2–1-re legyőzte hazai pályán az Olympique Lyont, míg a VfL Wolfsburg 1–1-es döntetlent játszott idegenben az Arsenallal a női labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

A csoportjából a tavalyi döntős Chelsea-t megelőzve továbbjutó, fennállása első Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében pályára lépő Juventus már a második percben megszerezhette volna a vezetést a hétszeres győztes Olympique Lyon ellen, ám svéd légiósa, Lina Hurtig hatalmas helyzetben a kapu mellé gurította a labdát. A kimaradt lehetőség megbosszulta magát, a francia kirakatcsapat nem sokkal később Catarina Macario fejes góljával előnybe került.

Európa egyik, ha nem a legerősebb csapataként a Lyon ritkán szokott kikapni a BL-ben, pláne nyert helyzetből – az előző 40 meccséből csak kettőt veszített el az elitsorozatban –, a 62. percben azonban nehéz helyzetbe került, mert ausztrál védője, Ellie Carpenter a felezővonal környékén elkövetett szabálytalanságért piros lapot kapott.

A Juve pedig élt az emberelőnnyel! A 71. percben a csapat egyik legjobbja, Cristiana Girelli révén az olaszok egyenlítettek, majd bő tíz perccel később – amikor már az amerikai kölcsönből visszatérő Marozsán Dzsenifer is a pályán volt a vendégeknél – a csereként beálló Agnese Bonfantini első labdaérintéseinek egyikéből lőtt góljával fordítottak is. VIDEÓ ITT!

A Juventus fennállása egyik legnagyobb győzelmét könyvelte el, de Franciaországban kemény visszavágó vár rá – arra viszont mindenképpen támaszkodhatnak a torinói hölgyek, hogy a BL mostani kiírásában vendégként még veretlenek, a Wolfsburgtól (2–0) és a Chelsea-től (0–0) sem kaptak ki.

Carlotte Wubben-Moy lövésénél nem volt esélye a Wolfsburg kapusának (Fotó: Getty Images)
Carlotte Wubben-Moy lövésénél nem volt esélye a Wolfsburg kapusának (Fotó: Getty Images)

Londonban a Wolfsburg a góllövőlista éllovasa, a Bajnokok Ligája jelenlegi idényében már kilenc találatnál járó Tabea Wassmuth góljával sokáig vezetett az Arsenal ellen, sőt a második félidőben közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, mert az egyik akciója során kétszer is eltalálta a kapufát, ám a hazaiak a hajrában egy rögzített játékhelyzetet követően egyenlítettek, így az Emirates Stadionban lejátszott 90 perc után a kétszeres BL-győztes német együttes semmivel sincs közelebb a továbbjutáshoz, mint az angol bajnokságban jelenleg éllovas londoni gárda.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Juventus (olasz)–Lyon (francia) 2–1
(Girelli 71., Bonfantini 83., ill. Macario 8.)
Kiállítva: Carpenter (62., Lyon)
Lyon: Marozsán Dzsenifer a 76. percben állt be.

Arsenal (angol)–Wolfsburg (német) 1–1 (Wubben-Moy 89., ill. Wassmuth 19.)

Keddi eredmények
Bayern München (német)–PSG (francia) 1–2
(Bühl 84., ill. Katoto 20., 71.)
Real Madrid (spanyol)–FC Barcelona (spanyol) 1–3 (Olga Carmona 8., ill. Putellas 53., 90+4. – az elsőt 11-esből, Pina 81.)

A negyeddöntős párharcok visszavágóira a jövő héten, március 30-án és 31-én kerül sor.

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Real Madrid (spanyol)/Barcelona (spanyol)–Arsenal (angol)/Wolfsburg (német)
Juventus (olasz)/Lyon (francia)–Bayern München (német)/PSG (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik