Egy ifjúsági lány futballcsapat veretlenül lett bajnok a fiúk között Angliában

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 13:27
Nem akármilyen teljesítmény ez a lányoktól (Fotó: instagram.com/queens_park_ladies)
A Queens Park Ladies U12-es futballcsapata veretlenül lett bajnok egy fiúknak kiírt 12 csapatot felvonultató ifjúsági bajnokságban – hívta fel a figyelmet a Givemesport.

 

A csak lányokból álló bournemouthi gárda történelmet írt azzal, hogy 22 bajnokiján veretlen maradt a fiúk között. 18 győzelmet és négy döntetlent jegyeztek az idényben, így 58 ponttal (61 szerzett és csupán 11 kapott góllal) végeztek a bajnokság élén, és ezzel jócskán megelőzték a másodikat.

Ráadásul úgy tudtak diadalmaskodni, hogy az illetékesek először nem akarták megengedni a bajnokságba való nevezésüket, mert úgy gondolták, hogy lánycsapatként ez túlságosan megterhelő lenne nekik. Végül tavaly szeptemberben Toby Green edző – akinek 12 éves lánya, Olivia a gárda csapatkapitánya – hivatalos úton kérvényezte, hogy hadd indulhassanak el. Meg volt ugyanis győződve arról, hogy játékosai fel tudják venni a versenyt a fiúkkal. És milyen igaza lett!

 

„A lányok nagyon-nagyon jól teljesítettek – nyilatkozta a Sky Newsnak Green. – Az egész idény során nagyon keményen dolgoztak, és nemcsak a meccseken, hanem természetesen az edzéseken is. Nagyon fegyelmezettek voltak. Megérdemlik.”

A lányok a győzelmükkel egy osztály feljebb lépve – az ősztől U13-as csapatként – a bournemouthi ifjúsági liga másodosztályában folytathatják, ahol szintén csak fiúcsapatokkal fognak megküzdeni.

A 14 játékosból álló csapatban négyen már ötéves koruk óta együtt játszanak. A lányoknak heti két edzést tartanak.

Green a The Timesnak felelevenítette, hogy az idény elején a fiúk még azon nevetgéltek, hogy lányokkal kell játszaniuk. „Nektek fogalmatok sincs arról, mivel álltok szemben” – mesélte az edző, hogy ilyenkor milyen gondolatok keringtek benne.

„Legyőzhetetlennek lenni nagy dolog. Az angol bajnokságban ez eddig csak az Arsenalnak sikerült. És az emberek még húsz évvel később is erről beszélnek” – emlékeztetett Green.

Lánya, Olivia így értékelt: „Veretlenül megnyerni a bajnokságot csodálatos dolog. Mi már kiskorunk óta együtt játszunk, és az, hogy fiúkat győztünk le, azt mutatja, hogy tudunk ugyanolyan jól játszani, mint ők, ha nem jobban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik