Női BL: a Wolfsburgot is a Camp Nouban fogadja a Barcelona

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 20:05
null
A Real Madrid ellen gyakorlatilag megtelt a Camp Nou (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona női labdarúgócsapata a Wolfsburg elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését is a Camp Nouban vívja – jelentette be a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

A Barca női együttese a nagy sikerre való tekintettel április végén visszatér a Camp Nouba. Alexia Putellasék a múlt héten világrekordot jelentő 91553 néző előtt győzték le 5–2-re a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján – és jutottak tovább 8–3-as összesítéssel –, s már akkor lehetett olvasni olyan híreket a spanyol sajtóban, hogy a Wolfsburg elleni elődöntő hazai mérkőzésére is a klub legendás létesítményében kerülhet sor.

Hétfőn mindez hivatalossá vált, a Barcelona bejelentette, hogy a kétszeres BL-győztes német csapatot is a Camp Nouban fogadja, sőt az UEFA ahhoz is hozzájárult, hogy a találkozót az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban, április 22-én, pénteken játsszák le – ez azért volt fontos a barcelonaiaknak, mert április 23-án Szent György napját ünneplik Katalóniában. (Másnap, 24-én pedig a férficsapat játszik a Camp Nouban a Rayo Vallecanóval.)

A klub közlése szerint 50 ezer belépő már most elkelt a meccsre.

A párharc visszavágóját egy héttel később rendezik Wolfsburgban.

A másik ágon a két francia sztárcsapat, az Olympique Lyon és a Paris Saint-Germain vívja az elődöntőt. A fináléra május 21-én Torinóban, a Juventus stadionjában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik