BL: Ha hazai pályán nem tudod legyőzni az Intert, akkor nem érdemelsz továbbjutást – Xavi

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 09:46
null
Xavi szerint nem érdemelnek továbbjutást a BL-ben (Fotó: AFP)
A Barcelona és az Inter szerda este fantasztikus mérkőzésen 3–3-as döntetlen játszott egymással a Camp Nouban. A pontosztozkodással a katalánok nehéz helyzetbe kerültek, hiszen ha az Inter a következő fordulóban hazai pályán legyőzi a cseh Plzent, a német Bayern München mellett biztosan továbbjut a C-csoportból. A Barca vezetőedzője, Xavi a találkozót követő sajtótájékoztatón értékelte a történteket.

 

„Az első félidő kiváló volt, remekül támadtunk, az Inter szenvedett miattunk, különösen Gavi és Pedri középpályán mutatott remeklése miatt. A második negyvenöt percben túl sokat hibáztunk, az első bekapott gól után elveszítettük a fejünket. Az Inter második találatánál is nagyot hibáztunk, ezek nem fordulhatnak elő az ilyen mérkőzéseken. A Bajnokok Ligájában a hibákat mindenki drágán megfizeti” – mondta Xavi a mérkőzést követően.

„A karakterünket megmutatva próbáltunk visszavágni... Ha hazai pályán nem tudod legyőzni az Intert, akkor nem érdemelsz továbbjutást a Bajnokok Ligájában” – folytatta Xavi.

Ha az Inter a következő, ötödik fordulóban odahaza legyőzi a cseh Plzent, akkor a Barcelona biztosan búcsúzik a legrangosabb európai versenysorozat 2022–2023-as kiírásától.

„Tudjuk, hogy innentől nem a mi kezünkben van a sorsunk. Nem érdemeljük meg a továbbjutást. Nem sok remény maradt... Csak ismételni tudom magam, rendkívül nagy árat kell fizetnünk az elkövetett két végzetes hiba miatt. Én vagyok az edző, nekem kell vállalnom a felelősséget. Koncentráltabban kellett volna játszanunk, ám a második félidőre rossz mentalitással jöttünk ki. Kemény csapás ez nekünk, sőt a megfelelő szó inkább a kegyetlen.”

Xavi végül arról beszélt, hogy „Most a hitünkre és a karakterünkre kell támaszkodnunk, hogy újraépítsük magunkat. Ezen a mérkőzésen nem a legjobb arcunkat mutattuk, de még hosszú az idény, és ott van a bajnokság, a kupa és a Szuperkupa is.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
C-CSOPORT

FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 3–3 (1–0)
Barcelona, Spotify Camp Nou, 92 302
néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Kessié, 72.), Piqué, Eric García, M. Alonso (Balde, 72.) – Gavi (Ferran Torres, 84.), Busquets (F. de Jong, 64.), Pedri – O. Dembelé, Lewandowski, Raphinha (Fati, 64.). Vezetőedző: Xavi
Internazionale: A. Onana – Skriniar, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 85.) – Dumfries, Barella (Asllani, 85.), Calhanoglu (Gosens, 76.), Mhitarjan, Dimarco (Darmian, 66.) – Lautaro Martínez, Dzeko (Bellanova, 76.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: O. Dembélé (40.), Lewandowski (82., 90+2.), ill. Barella (50.), Lautaro Martínez (62.), Gosens (89.)

A csoport másik mérkőzésén
Viktoria Plzen (cseh)–Bayern München (német) 2–4
(Vlkanova 62., Kliment 75., ill. Mané 10., T. Müller 14., Goretzka 25., 35.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 4 13–2 +11 12
2. Internazionale 4 2 1 1 6–5 +1 7
3. Barcelona 4 1 1 2 8–7 +1 4
4. Viktoria Plzen 4 4 3–16 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik