Szoboszlai betalált az 50. liverpooli meccsén, a „vörösök” simán nyertek Milánóban

Vágólapra másolva!
2024.09.17. 20:49
Szoboszlai gólöröme (Fotó: Getty Images)
A Liverpool 3–1-re legyőzte a Milant idegenben a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. fordulójában – a mérkőzésen Szoboszlai Dominik is betalált.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
MILAN (olasz)–LIVERPOOL (angol) 1–3 (1–2)
Milánó, San Siro. Vezette: Eskas (norvég)
MILAN: Maignan (Torriani, 51.) – Calabria (Emerson, 69.), Pavlovics, Tomori (Gabbia, 84.), T. Hernandez – Y. Fofana, Loftus-Cheek (Abraham, 69.) – Pulisic, Reijnders, Rafael Leao – Morata (Okafor, 84.). Vezetőedző: Paulo Fonseca
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 79.), Van Dijk, Konaté, Cimikasz – Gravenberch, Mac Allister (Endo, 90+3.) – Szalah (Chiesa, 90+3.), Szoboszlai, Gakpo (L. Díaz, 68.) – Diogo Jota (Núnez, 68.). Menedzser: Arne Slot
Gólszerző: Pulisic (3.), ill. Konaté (23.), Van Dijk (41.), Szoboszlai (67.)

Begyújtották a rakétákat az olasz szurkolók. A lelátón egyre-másra lőtték a magasba a pirotechnikai eszközöket, és rakétasebességgel kezdett az AC Milan is. A második percben a gólvonal elől kellett mentenie a Liverpool védőinek, kisvártatva pedig Christian Pulisic ellentmondást nem tűrően lőtte ki a jobb alsó sarkot. Három perc alatt kétszer is átrohantak az angol védelmen a milánói támadók, valami nagyon nem működött jól a vendégek védekezésében.

A lelátón üldögélő korábbi Milan-játékosok, Kaká, Franco Baresi, Dida vagy éppen Zlatan Ibrahimovic nem győztek tapsolni, csakhogy a hazaiak lendülete alábbhagyott. Előbb Mohamed Szalah találta el a lécet, a félidő közepén pedig Ibrahima Konaté révén egyenlített a Liverpool. Az egyiptomi csatár aztán ismét a lécre lőtt, ebben a periódusban a Milan védelme mutatkozott sebezhetőnek. A középpályán az ötvenedik Liverpool-meccsén pályára lépő Szoboszlai Dominik többször is jól vette ki a részét a védekezésből, Arne Slot menedzser nem véletlenül emelte ki vele kapcsolatban, hogy rá akkor is nagy szükség van a pályán, ha az ellenfél járatja éppen a labdát.

Nos, kellett is a mezőnymunka, hiszen a szünetig hátralévő időben jobbára a középpályán zajlott a játék, hol az olaszok, hol az angolok kerekedtek felül. A vendégeknek voltak veszélyesebb lehetőségeik, a gólnál jókorát hibázva a labda mellé ütő Mike Maignannak többször kellett hárítania. Amíg eleinte a Milan átrohant a Liverpoolon, a szünet előtti időszakban már nagy bajban volt, gólt fejelt ugyanis az angolok másik középső védője, Virgil van Dijk is − a házigazda hátvédjei nem tudtak megfelelően helyezkedni a szögleteknél és az oldalról érkező szabadrúgásoknál. A Liverpool megérdemelten fordított, és bízhatott benne, hogy az olaszok hátsó alakzata a második negyvenöt percben is zavarodottan futballozik majd.

Így is történt: a 67. percben jött Szoboszlai Dominik, aki góllal tette emlékezetessé ötvenedik Liverpool-meccsét! A 23 esztendős magyar válogatott támadó középpályás indította a támadást, amelyet aztán maga fejezett be − Slot gólokat kért tőle a minap, és tessék!

Szoboszlai tehát az első liverpooli BL-mérkőzésén eredményes volt, összességében pedig ez volt a hetedik találata a sorozatban – az RB Leipzigben és a Salzburgban három-három gólt jegyzett.

A második félidő második felében a Milan csak vergődött, inkább a vendégek előtt adódtak lehetőségek ellentámadásokból. Az utolsó huszonöt percben viszont már nem esett újabb gól, az angol együttes a pocsék kezdés után magabiztosan nyert Milánóban. 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik