Hosszabbított alapemberével a Diósgyőr

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 18:44
Rudi Pozeg Vancasra továbbra is számítanak Diósgyőrben (Fotó: dvtk.eu)
Szerződése lejárta előtt hosszabbított a szlovén támadóval, Rudi Pozeg Vancasszal klubja, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK.

 

„Boldog vagyok Diósgyőrben, ezért egyből elfogadtam a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát – mondta a DVTK honlapjának Rudi Pozeg Vancas. – Jól érzem magam Diósgyőrben, közel vagyok a szeretteimhez, imádom a csapattársaimat, az embereket a városban, a szurkolókat. Akár egy még hosszabb szerződést is szívesen aláírtam volna, pedig ez is több évre szól. A sok szép emlék közül az első hazai, saját szurkolótáborunk előtt lőtt gól a legkedvesebb, csodálatos élmény volt megélni azt a hangulatot. De említhetem a Ferencváros és a Debrecen elleni találkozókat is, amikor rendre megteltek a lelátók. Továbbra is szeretnék a csapat hasznos tagja lenni, aki gólokkal, gólpasszokkal, vagy ha az élet úgy hozza, akkor védekezéssel járul hozzá a sikerekhez. Csapatszinten viszont az az álmom, hogy egyszer elérjünk egy európai kupaindulást érő helyet, például úgy, hogy megnyerjük a Magyar Kupát. Mert ez a klub, ez a szurkolótábor megérdemli a sikert.”

A 30 éves támadó hazájában a Domzale, a Celje és a Maribor színeiben szerepelt, majd az ukrán Csornomorec Odesszában és a kazah Tobolban játszott, Diósgyőrbe tavaly nyáron igazolt a szlovén Kopertől. Az egyszeres szlovén válogatott játékos DVTK-színekben eddig 40 tétmérkőzésen – 35 bajnokin és öt kupameccsen – nyolc gólt szerzett, és 14 gólpasszt osztott ki.

„Rudi Pozeg Vancas érkezése után szinte egyből olyan teljesítményt nyújtott, amit szeretnénk hosszú távon is látni tőle – méghozzá mindenképpen Diósgyőrben. Ezért hosszabbítottunk vele szerződést bőven az előző lejárta előtt – nyilatkozta dr. Bajúsz Endre, a klub sportigazgatója. – A csapat húzóemberének erényeit hosszan lehetne sorolni, ezért most csak annyit emelek ki, hogy technikai képzettsége, robbanékonysága és legfőképpen játékintelligenciája alkalmassá teszik arra, hogy egy betömörülő védelmet megbontson, amire az elmúlt év tapasztalatai alapján nagy szükségünk lesz idén is. Ezen kívül a pályán és azon kívül is számítunk rutinjára, hiszen a szerződéshosszabbítással az is a célunk, hogy a tapasztalt mag részeként támogassa a fiatal tehetségeink minél gyorsabb fejlődését.”

A klub arról nem számolt be, meddig érvényes Pozeg Vancas új szerződése.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik