Klinsmann szívesen lenne a Tottenham vezetőedzője (Fotó: AFP)

 

„Természetesen megfontolnám a dolgot – mondta a Sky Sportsnak a szakember, hozzátéve, hogy az észak-londoni egyesület elnöke, Daniel Levy tudja a telefonszámát. – Bármikor felhívhat.”

José Mourinho áprilisi menesztése után az idény végéig a fiatal Ryan Mason irányította a Spurst, amelynek a következő idényre még nincs meg a vezetőedzője.

Klinsmann először az 1994–1995-ös idényben játszott a Tottenhamben, akkor az év legjobbjának választották Angliában. 1998-ban aztán egy fél szezonra visszatért.

„Életem legjobb időszakát töltöttem ott” – jelentette ki az 56 éves sportember.

Klinsmann 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitánya volt, világbajnoki bronzérmet szerzett a csapattal, majd a Bayern Münchennél eltöltött rövid, viszonylag sikertelen időszakot követően 2011-től öt éven át az amerikai nemzeti együttest irányította. Edzőként eddig a tavalyi, Hertha BSC-s „kaland” volt az utolsó fejezet az életében, a berliniektől 2020 februárjában, mindössze tíz hét után távozott, mert nem érezte a bizalmat.

„A futballban gyorsan történnek a dolgok. Nyitottnak kell maradni és gondolni kell új kihívásokra. Miért ne lehetne ez a Spurs?” – mondta a korábbi klasszis csatár.

A Tottenham a 7. helyen végzett a Premier League-ben, így a következő idényben az Európa-konferencialigában lesz érdekelt a nemzetközi porondon.

(MTI)