Női vízi MK: az FTC az Újpest ellen játszik a döntőben

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.12.16. 21:00
Péntek este kialakult a női vízilabda Magyar Kupa fináléjának párosítása. A négyes döntő első elődöntőjében az FTC-Telekom 12–10-re nyert a Tigra-ZF-Eger ellen, majd a címvédő UVSE 14–5-re legyőzte a III. kerületi TVE-t.
Gurisatti Grétáék szoros meccsen győzték le az Egert (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Gurisatti Grétáék szoros meccsen győzték le az Egert (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A Fradi–Eger trilógia utolsó részét láthattuk a női vízilabda Magyar Kupa fővárosi négyes döntőjében, az elmúlt két és fél hétben ugyanis már kétszer összemérték erejüket a felek. A bajnokságban a fővárosiak, a Bajnokok Ligája csoportkörében a hevesiek örülhettek a végén, ám a tét kétségkívül a péntek esti elődöntőben volt a legnagyobb.

Olyannyira izgatottak voltak a játékosok, hogy már öt perccel a kezdés előtt felálltak a ráúszáshoz, a Fradi-tábor pedig már azt is felállva ünnepelte, hogy kedvenceik hozták el a labdát. Az első félidőben a semleges nézők is jól szórakozhattak, mert felváltva potyogtak a gólok, az egriek többnyire gyorsan megjátszott akciók végén közelről, míg a zöld-fehérek átlövésekből voltak eredményesek.

Érződött a játék képén, hogy sok újat már nem tud mutatni egymásnak a két együttes, igaz, Gerendás György a nyáron visszavonuló Tóth-Csabai Dóra „reaktiválásával” meglepőt húzott. Másfél negyeden át így is a címvédő Eger volt lépéselőnyben, de a nagyszünet előtt a valódi karmesterként az előkészítésben és a befejezésben is jeleskedő Gurisatti Gréta vezérletével fordított az FTC.

Noha az egriek két klasszisát, Szilágyi Dorottyát és Parkes Rebeccát is kikapcsolták a játékból a fővárosiak, a második centerré előlépő fiatal bekk, Katona Zsófi remeklésére aligha készültek – Sike József együttese a harmadik negyed derekán visszajött a meccsbe, 9–9-nél utolérte riválisát. A folytatásban azonban tíz percen át nem tudott betalálni, mert a Ferencváros jól védekezett, Neszmély Boglárkát pedig távolról nem állították megoldhatatlan feladat elé az egriek.

Az FTC-Telekom 12–10-re nyert, és története során először bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, amelyben szombat este az UVSE-vel találkozik. Benczur Márton együttese az első negyed után még döntetlenre állt a negyeddöntőben a BVSC-t búcsúztató III. Kerületi TVE ellen, ám a folytatásban összeállt a védekezése, és a várakozásoknak megfelelően könnyedén, 14–5-re győzött. A harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, az Eger és a III. Kerület játékosainak nyakába egyaránt bronzérem került.

NŐI VÍZILABDA
MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, Komjádi uszoda)
ELŐDÖNTŐ

FTC-TELEKOM–TIGRA-ZF-EGER 12–10 (4–4, 4–2, 2–3, 2–1)
Komjádi uszoda, 600
néző. V: ifj. Kenéz Gy., Füzesi
FTC:
 NESZMÉLY – Kuna, Pőcze, GURISATTI 3, Dömsödi 1, LEIMETER 3, SIMON-ILLÉS 3. Csere: Vosseberg, Máté Zs. 1, Petik, Farkas T. 1, Millot, Tóth-Csabai. Edző: Gerendás György     
EGER:
Kiss A. – Szilágyi D. 2, KÉKESI 2, Bódi, Parkes, Czigány D., Szellák. Csere: BORSI 3, Jancsó 1, Molnár D., Szilágyi Sz., KATONA ZS. 2. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből:
14/7, ill. 12/6
Gól – ötméteresből:
 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott:
Bódi (21. p.), Jancsó (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György:  –
Az első negyedben mindkét csapat all-int játszott, de még a nagyszünet előtt sikerült rendbe tenni a védekezésünket, ami végül döntőnek bizonyult. Összeálltak a blokkok, feljavult a kapusteljesítmény, ezáltal pedig sikerült elvennünk az egri kulcsemberek önbizalmát.
Sike József:  –
Sajnos a végjátékban kiütközött, hogy a Ferencvárosnak hosszabb a kispadja. Kiegyenlített mérkőzés volt, ám a hajrára elfáradtak a meghatározó játékosaink, hiába alakítottunk ki tiszta helyzeteket, már nem voltunk olyan hatékonyak támadásban, mint az első félidőben.

UVSE–III. KERÜLETI TVE 14–5 (4–4, 3–0, 5–0, 2–1)
Komjádi uszoda, 700 néző. V:
Kovács S., Tóth S.
UVSE:
MAGYARI A. – Hajdú K. 1, Peresztegi-Nagy 1, FARAGÓ K. 2, Szegedi 1, Aubéli 1, BAKSA V. 2. Csere: Golopencza Sz. (kapus), Mácsai 2, Szücs G., Lendvay 2, VARRÓ 2, Irmes R, Kóka. Edző: Benczur Márton
III. KERÜLETI TVE:
Torkos – Hnatyszyn 1, Illés H., Brezovszki 1, GYÖNGYÖSSY 1, KUDELLA 2, Petőváry. Csere: Pápai (kapus), Keresztes, Kiss P., Koltay, Hajdú R., Gasparics, Zöld. Edző: Lukács Dénes
Gól – emberelőnyből:
15/5, ill. 13/2
Gól – kettős emberelőnyből:
2/2, ill. –
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 3/1
Kipontozódott:
Illés H. (18. p.), Petőváry (27. p.), Hajdú R. (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton: –
Jó csapattal találkoztunk, de az első negyedben nyújtott teljesítményünket ez sem magyarázza. A folytatásban kiütközött a fizikai különbség, és végül nagy különbséggel nyertünk, ám bőven láttam hiányosságokat is a játékunkban. Felkészülünk a Fradiból, és mindent megteszünk a kupagyőzelemért!
Lukács Dénes: –
Nem a legerősebb összeálltásunkban játszottunk, de elszántan kezdtük a mérkőzést, fiatal játékosaim nagy szívvel küzdöttek. Megérdemelten nyert az UVSE, ugyanakkor nagyon büszke vagyok rá, hogy amatőr csapatként bronzérmet szereztünk a kupában, igyekszünk ezen az úton haladni a jövőben is.

December 17., szombat (Komjádi uszoda)
19.00:
döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik