Férfi vízilabda: az elnökség nem gondolkodik külföldi kapitányban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.18. 16:26
A Magyar Vízilabda-szövetség nem gondolkodik külföldi szövetségi kapitányban – ezt Kemény Dénes árulta el a csütörtöki elnökségi ülést követően.

Kemény Dénes elnök elmondta, négy évre szól a megbízatás, és a szövetséget vezető testület tagjai nem gondolkodnak külföldi kapitányban, hiszen úgy vélik, van annyi jó magyar edző, hogy közülük kerüljön ki a férfiválogatott megfelelő szakvezetője.

Akinek kettős feladata lesz, hiszen fontos a jó szereplés a 2017-es budapesti világbajnokságon, illetve a csapatépítés a 2020-as olimpiára. Azt azonban már a kapitány dönti el, hogy a hazai vb-nek már csak a Tokióban is számba vehető játékosokkal fut neki. Vagy Budapesten lehetőséget kap egy-két „nagy öreg is”.

Kemény úgy véli, hogy akár ötnél több pályázat is érkezhet a szövetséghez. A jelöltekkel személyesen is elbeszélget majd.

A pályázat beadási határideje december 9., 12 óra lesz

A pályázat feltételeit itt olvashatja!

Az elmúlt hetekben tett nyilatkozataik alapján a szövetségi kapitányi pozíció iránt érdeklődik Vincze Balázs, Gyöngyösi András, Cseh Sándor és Dabrowski Norbert. Vad Lajos is eljátszott a gondolattal, szerinte két csúcs van a szakmában, a „Ferencváros és a válogatott”. Ezzel szemben Gerendás György jelezte, hogy nem száll harcba a tisztségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik