Férfi vízi: Az egyik legjobbnak kell lennem - Madaras

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 11:20
null
Madaras Norbert hét hónapot és hét meccset hagyott ki válogatottként (Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Az olasz válogatott vendégeként játszik világliga-csoportmérkőzést ma a Benedek Tibor szövetségi kapitány által irányított magyar férfi vízilabda-válogatott. Immár a visszatérő Madaras Norberttel a soraiban. A kétszeres olimpiai bajnok tisztában van azzal, milyen szerep vár rá a megfiatalított magyar együttesben.



„Vagyok annyira igényes magammal szemben, hogy én is azt mondom: persze, ebben a csapatban nekem az egyik legjobbnak kell lennem!” – mondta Madaras Norbert, akivel az a furcsaság esik majd meg, hogy az olasz ellenfélnél több ismerőse lesz, mint saját csapatában.

Nyolc, de akár kilenc klubtársa ellen is játszhat adott esetben, viszont a válogatott megváltozott taktikája nem jelent számára leküzdhetetlen újdonságot: sok elemet vél felfedezni a Pro Reccóból, amelyhez Benedek is ezer szállal kötődött, mígnem elvállalta a magyar együttes irányítását. A saját taktikai repertoárnál is jobban ismeri azonban az ellenfelet, és amint azt a balkezes bombázó elmondta: kulcsemberüknek, a kapus Stefano Tempestinek például nagyon kevés gyenge pontja van.

„Reccóban klubtársként örülök ennek, magyar válogatottként kevésbé. Viszont azt át tudjuk venni az olaszoktól, hogy Tempesti körül tökéletesen működik minden. Ha kér valamit, azt a védelem megcsinálja, cserébe ő kiválóan véd. Nehéz gyenge pontot találni a csapatukban, kevés gólos meccsen szinte lehetetlen megverni őket. És nemcsak Tempesti miatt, hanem mert mindenki nagyon figyel a védekezésre. Nem tudom pontosan, kik alkotják a csapatot, mivel tizennyolc játékos van a keretükben, de szerintem most nem lesz annyi fiatal, mint a korábbi meccseken, már csak a presztízs miatt sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon kikapjanak. De ez nem baj, játsszanak csak a legjobb csapatukkal, nekünk ilyen ellenfelek és meccsek kellenek!”

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA, EURÓPAI ZÓNA

5. FORDULÓ
C-CSOPORT

Románia–Oroszország – Nagyvárad, 16 óra
Olaszország–Magyarország – Bari, 19 óra
Az állás: 1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 7, 3. Oroszország 3, 4. Románia 2
A-CSOPORT
Horvátország–Törökország – Zadar
Görögország–Montenegró – Athén
Az állás: 1. Montenegró 12 pont, 2. Horvátország 6, 3. Görögország 6, 4. Törökország 0
B-CSOPORT
Spanyolország–Szerbia – Barcelona
Az állás: 1. Szerbia 9 pont (3 meccs), 2. Spanyolország 2 (2 meccs), 3. Németország 1 (3 meccs)

6. FORDULÓ
Magyarország–Oroszország – Kecskemét, március 29., 18 óra
Március 30.
Románia–Olaszország – Bukarest
Horvátország–Görögország – Rijeka
Montenegró–Törökország – Herceg Novi
Spanyolország–Németország – Barcelona

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik