Győzelemmel kezdte a Világliga-döntőt Kemény Dénes együttese

Vágólapra másolva!
2007.08.07. 19:08
A férfi vízilabdázók Berlinben zajló Világliga nyolcas döntőjében először csobbant vízbe a Kemény Dénes szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott, amely első ellenfelét, Ausztráliát hét góllal verte. A magyar előny a nagyszünetben hat gól volt, majd később tíz is volt az előny, de a hajrában lőtt, a mieink részéről válasz nélkül maradt három góljukkal valamelyest kozmetikázott a végeredményen a vesztes gárda.
Mirkó István (NS-archív)
Mirkó István (NS-archív)

A magyar együttes a helyszínen nézte meg a torna első mérkőzését - legalábbis annak egy részét -, amelyen az egyik favoritnak tekinthető szerb csapat ellenfele az amerikai válogatott volt. A mieink két negyed után távoztak az öltözőbe, hogy készüljenek a saját első, a torna második mérkőzésére, addigra a szerbek 1-0-s nyitónegyedet követően már 5-2-s előnyre tettek szert.

Sok gól a harmadik negyedben sem esett - 3-0 a szerbeknek -, de a papíron esélyesebb déli szomszédunk a zárórészben kiütötte a vele nem éppen egy súlycsoportban lévő ellenfelét.

Figyelmeztető jel lehet a riválisok, így a magyarok számára is: a néhány klasszisát nélkülöző szerbek mindössze három kapott góllal zárták a találkozót.

Papíron sok esélye legjobbjaink ellen az ausztráloknak sem volt, ez végül különösebb nehézség nélkül aztán be is igazolódott.

A keretből a kapitány nem is nevezte a találkozóra a csapat kapitányát, Benedek Tibort, de szakmai döntésnek köszönhetően nem lehetett a medencében klasszisunkon kívül Baksa, Varga Dénes és Hárai sem.

Az első támadás lehetősége az ausztráloké volt, gólt viszont mi szereztünk: Biros egy büntetőt értékesített. Aztán Kiss Gergely lőtt előbb egy akciógólt, majd egy másikat ötméteresből. A negyed végül látványos ausztrál góllal zárult.

A második negyed érdemi része Molnár közeli találatával kezdődött, majd Fodor góljával folytatódott. Bár szépítettek az ausztrálok, Molnár is eredményes volt, majd Hosnyánszky is feliratkozott a gólszerzők közé.

Miközben Szécsi a kapuban parádézott, a félidő utolsó gólját Madaras szerezte emberelőnyből.

A második félidőre Szécsit a kapuban Nagy váltotta, de ő is hozta a bravúrokat. Molnár, Biros pedig egy-egy gólt szerzett, érett a K.O., nyolc volt ekkor a különbség.

Egyik legjobbunkat, Molnár Tamást ekkor cserével, végleg kiállították, de erre csattanós választ adtunk a vízben: 11-4-ről elhúztunk 15-5-re.

Igaz, ebbe belefért a harmadik szünet is, a zárórészt így kilencgólos előnnyel várhattuk.

A már korábban eldőlt találkozón a hajrá az ausztráloké volt, akik három gólt lőttek és közelebb lopták magukat az addigra kissé már kiengedő mieinkhez.

Megvan az első győzelem, de a magyar csapatra az igazán neheze csak a folytatásban, de még inkább majd a végelszámolásnál vár.

BERLIN, VILÁGLIGA, NYOLCAS SZUPERDÖNTŐ:

B CSOPORT, 1. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG – AUSZTRÁLIA 15-8 (3-1, 5-1, 5-2, 2-4)
Berlin, 100 néző, V: Chaney (amerikai), Mihai (román)
MAGYARORSZÁG: Szécsi - Varga Dániel, BIROS 2, Fodor 1, MOLNÁR T. 3, MADARAS 2, KISS G. 3. Cs: Nagy V. (cserekapus), Hosnyánszky 1, Kis G. 1, Gór-Nagy, Kiss Cs., Szivós 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
AUSZTRÁLIA: Stanton - Richardson, FIGLIOLI 1, Whalan 1, Beadsworth 1, Maitland 1, Franklin 1. Cs: Cotterill, O’Halloran, Aintsworth 1, Martin 1, Campbell 1. Szövetségi kapitány: John Fox
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 9/1
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kiállítva – cserével végleg: Molnár T. (22. p.)
B CSOPORT, 1. FORDULÓ:
NÉMETORSZÁG - KANADA 13-8 (3-0, 3-1, 4-3, 3-4)
A CSOPORT, 1. FORDULÓ:
SZERBIA-EGYESÜLT ÁLLAMOK 13-3 (1-0, 4-2, 3-0, 5-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik