Földi aláírná, ha csapata „csak” az ötödik meccsen lenne bajnok

Vágólapra másolva!
2007.06.13. 16:18
Földi László, a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapatának edzője óvatosan nyilatkozott a a Honvéd elleni második győzelem után, és hangsúlyozta, hogy az angyalföldieknek nem szabad elbízniuk magukat, hiszen még egy mérkőzést nyerniük kell a bajnoki döntőben az aranyérem megszerzéséhez. Kovács István, a vendégek trénere szerint elsősorban figyelmetlenségek okozták azt, hogy együttese a harmadik negyedvégén hétgólos hátrányban is volt.
Földi László ugyanilyen hozzáállást vár pénteken a Kőér utcában is
Földi László ugyanilyen hozzáállást vár pénteken a Kőér utcában is
Földi László ugyanilyen hozzáállást vár pénteken a Kőér utcában is
Földi László ugyanilyen hozzáállást vár pénteken a Kőér utcában is

A Vasas kedden a bajnoki döntő második mérkőzésén nagyszerű játékkal verte meg a címvédő Domino-BHSE együttesét, így meg ismétlődött a tavalyi finálé első szakasza, hiszen egy évvel ezelőtt is a három nyert meccsig tartó párharcban az angyalföldiek nyerték az első két összecsapást, a végén mégis a Honvéd örülhetett az aranyéremnek.

„Minden mérkőzés más, a mai napon a Vasas volt jobb a Dominónál – nyilatkozta a találkozó után Földi László, a piros-kékek vezetőedzője. – Azonban még legalább egy mérkőzés lesz hátra a fináléból, így nem hihetjük el már most, hogy megnyertük a bajnokságot, pláne akkor nem, ha a tavalyi esetre visszaemlékezünk.”

„Egy edző mindig azt szeretné, hogy a csapata minél rövidebb idő alatt nyerje meg a bajnokságot, de ez nem biztos, hogy sikerül – folytatta a tréner. – Az eredmény szempontjából, most mi ideális helyzetből várjuk a folytatást, azonban nem szabad elbíznunk magunkat, hiszen legalább még egy meccs van a bajnokságból, de ha esetleg a negyedik, vagy ötödik meccsen sikerül megszereznünk az aranyérmet, én azt is aláírom.”

A szakember ezután hozzátette, hogy csapata csak akkor képes megnyerni a harmadik összecsapást is – amelyet pénteken rendeznek a Kőér utcában – hogyha játékosainak a hozzáállása nem változik, hiszen a tréner is jól tudja, hogy idegenben csakis szászázalékos teljesítménnyel tudják legyőzni a Honvédot. Pláne azért kell mindenkinek a maximumot kihoznia magából, mert a gárda egyik legjobbja, Steinmetz Ádám nyaki porckorongsérv miatt biztos, hogy nem játszik a döntőben.

Kovács István, a vendégek mestere szerint a csapat csúfos játéka csupán a figyelmetlenségen és a fegyelmezetlenségen múlt.

„A saját akcióinkból kontráztak meg minket, úgy, hogy emberfölényben vezethettek támadásokat – nyilatkozta a vendégek vezetőedzője. - Együtt kell rendet tennünk a fejekben ezalatt a rövid idő alatt, és meg kell próbálnunk végrehajtani azt a bravúrt, amit tavaly sikerült, ehhez, azonban mindennek klappolnia kell, és nem szabad hibáznunk.”

EMLÉKEZTETŐ - FÉRFI VÍZILABDA OB I

BAJNOKI DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 11-8 (2-0, 4-1, 3-1, 2-6)
Komjády uszoda, 1200 néző. V: Báthori, Kiszelly
VASAS: Nagy V. - Kovács R. 1, Steinmetz B. 1, TÓTH M. 2, Hosnyánszky 2, VARGA DÁNIEL 1, Kuncz Csere: Kelemen, VARGA DÉNES 3, Mátyás, Heinrich 1, Takács B.
DOMINO: Gergely - Paján 1, Biros, Szívós 1, Bárány, Benedek 2, Kiss G. 1 Csere: Molnár T. 1,Vári, Fodor 2, Kovács O., Hárai, Székey
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 10/2
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítva: (cserével végleg): Vári (7. p.), Székely (23. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Vasas javára
1. MÉRKŐZÉS:
DOMINO-BHSE - TTEVA-VASASPLAKET 6-7 (1–2, 2–2, 1–1, 2–2)
Kőér utca, 500 néző. V: Juhász Gy., Petik
DOMINO-BHSE: Gergely - SZÍVÓS 3, Paján, Biros, BÁRÁNY 1, Kiss G., Benedek 1. Csere: Vári, Kovács O., Molnár T., Hárai, Székely 1, Fodor
TEVA-VASASPLAKET: NAGY V. - STEINMETZ B. 2, VARGA DÁNIEL 2, Kovács R. Tóth M. 2, Hosnyánszky. Csere: Varga Dénes 1, Kelemen, Mátyás, Heinrich, Kincses
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/5
Ötméteresből: 1/0, ill. –-
Az állás: 1-0 a Vasas javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik