Úszás: Hosszú Katinka nagyon szeretné élvezni a hazai pályát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 11:45
A riói olimpia háromszoros bajnoka, Hosszú Katinka lehet a pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokság egyik legnagyobb sztárja. Az ötszörös világbajnokkal a CNN készített interjút Budapesten.

A videó Hajós Alfréd és Hosszú „kapcsolatával” kezdődik, előbbi a legelső, 1896-os athéni olimpián szerezte a magyarok első két aranyérmét, utóbbi 120 évvel később Rio de Janeiróban triplázni tudott.

„Azt hiszem, egy verseny előtt alapvetően minden a last call roomban dől el. Azzal a mentalitással, ahogy oda bemész, úgy fogsz versenyezni is. Olyan lesz minden, amilyennek elképzeled” – idézte Hosszút a CNN.

Hosszú Katinkával a CNN készített interjút Budapesten
Hosszú Katinkával a CNN készített interjút Budapesten

A rajtkő felé haladva minden fokozódik, ahogy a medence felé halad, mindent kikapcsol a környezetéből. „Nem látom a közönséget, nem hallok mást, csak a fejhallgatómban a zenét. Ez már az én zónám” – tette hozzá.

A 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a FINA által az év úszójának választott magyar az első, aki egymillió dollár pénzdíjat nyert, pedig a sikertelen 2012-es londoni olimpia után abban sem volt biztos, hogy folytatni akarja a pályafutását.

Azonban férje, Shane Tusup átvette az edzések irányítását és ezzel minden megváltozott. Hosszú úgy fogalmazott, amikor ő a rajtkövön áll, akkor nem Katinka, hanem Iron Lady, Tusup pedig nem a férje, hanem az edzője.

Mesélt nagyapjáról, Bakos Lászlóról is, aki már négyéves korában azt mondta neki, olimpiai bajnok lesz, és aki 13 éves koráig az edzője is volt szülővárosában, Baján. Tavaly szeptemberben Hosszú olyan képet posztolt, amelyen nagyapja nyakában vannak az érmei „Ez volt az a pillanat, amikor azt éreztem, megérte minden, amit az egész úszókarrierem során átéltem” – mondta.

A budapesti világbajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, nagyon szeretné élvezni a hazai pályát, a közönséget, a családja és a barátok jelentétét, és ezt inkább izgalmas dologként fogja fel, semmint plusz nyomás vagy idegesség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik