Labdarúgás: az U15-ös és az U16-os válogatott is fellépett csütörtökön

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.04.14. 19:05
Címkék
Az U15-ös és az U16-os magyar labdarúgó-válogatott is pályára lépett csütörtökön: előbbi a horvátokat verte két góllal, utóbbi döntetlent játszott az olaszokkal.

A magyar U15-ös és az U16-os labdarúgó-válogatottra is két felkészülési mérkőzés várt a hét folyamán: a fiatalabbak kedden Horvátországot verték 1–0-ra hazai pályán, csütörtökön pedig újra összecsaptak Újpesten.Sándor György szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, azokat a játékosokat jelölte a kezdőcsapatba, akik kedden nem voltak tagjai a kezdőnek.Sándor György szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, azokat a játékosokat jelölte a kezdőcsapatba, akik kedden nem voltak tagjai a kezdőnek.

Az U15-ös válogatott duplán örülhetett a héten Forrás: MLSZ
Az U15-ös válogatott duplán örülhetett a héten Forrás: MLSZ

Az U15-ös válogatott duplán örülhetett a héten  •  Forrás: MLSZ

A visszavágón is jól kezdte a meccset a magyar csapat, 2–0-s előnnyel mehettek a szünetre Barkóczi Barnabás duplájának köszönhetően. A folytatásban mindkét oldalon egy találat született (Barkóczi a harmadik gólját is megszerezte), így 3–1-es sikert ünnepelhettek a fiatalok.

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, magas ritmusban játszottunk, betartottuk az alapelveinket, próbáltunk kezdeményezni, gyorsan visszaszerezni a labdákat, és hátulról felépíteni az akcióinkat.Ennek köszönhetően az első félidőben sokszor eljutottunk az ellenfél kapujáig, érvényesült a játékunk. A második félidőben egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de ekkor sem változtattunk a stílusunkon, majd a cseréket követően visszavettük az irányítást, és újabb helyzeteket dolgoztunk ki. Úgy érzem, egy lépést ismét előreléptünk, emellett egyre jobban körvonalazódik a válogatott szűkebb kerete, amely természetesen azért változhat az előttünk álló időszakban a játékosok egyéni fejlődésének függvényében”– értékelt Sándor a meccs után.

A magyar U16-os fiúk veretlenek maradtak az olaszországi túrán Forrás: MLSZ
A magyar U16-os fiúk veretlenek maradtak az olaszországi túrán Forrás: MLSZ

A magyar U16-os fiúk veretlenek maradtak az olaszországi túrán  •  Forrás: MLSZ

Az U16-osok is nyerni tudtak kedden, ők idegenben az olaszokat múlták felül 2–1-re. Bár a második győzelem az U15-ösökkel ellentétben Belvon Attila gárdájának nem sikerült, szégyenkezésre nincs okuk, a veretlenségüket ugyanis megőrizték az külföldi túrán. A második félidőben a magyar fiatalok Fenyő Noah góljával szereztek vezetést, amire a hazaiak a hajrában tudtak válaszolni, így 1–1-el ért véget az összecsapás.

„A játékosok megvalósították, amit kértünk tőlük, egységesen, szervezetten futballoztunk, a jól felépített védekezésre épített labdaszerzésekkel és a gyors átmenetekkel több nagy helyzetet is kialakítottunk a mérkőzésen–mondta az mlsz.hu-nak Belvon.– A nagy meleg mindkét csapat dolgát megnehezítette, részben ez okozta, hogy a második félidőben már nehezebben működött a játékunk. Elégedett vagyok a csapattal, egy remek olasz válogatott ellen tudtunk egy meccset megnyerni, egyet pedig döntetlenre hozni. Vannak még pontok a játékunkban, amiben előre kell lépnünk, de úgy érzem, jó úton halad a csapat.”

Magyarország U15–Horvátország U15 3–1 (2–0)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Pennica Giuseppe (Bencsetler Máté, 74.), Kiss Bálint (Balogh Máté, 74.), Komlósi András, Tóth Bence - Egri Imre (Szlovák Áron, 53.), Mondovics Kevin (Kugyela Zalán, 41.), Németh Hunor, Pálfalvi Roland, Oros-Kovács Benedek (Miskolczi Domonkos, 62.) - Barkóczi Barnabás (Fónai Bence, 74.)

Olaszország U16–Magyarország U16 1–1 (0–0)
Magyarország: Radnóti Dániel - Harangi Aiden, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Ásványi Domonkos, 46.), Lajcsik Vencel - Tóth Levente, Kern Martin (Balabás Bence, 60.), Galántai Tamás (Varga Zétény, 60.) - Somfalvi Bence (Lukács Máté, 60.), Ésik Ákos (Simon Benedek, 60.), Molnár Csaba (Fenyő Noah, 60.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik