MTK: Mindent meg kell tennünk az Újpest ellen – Mezei Szabolcs

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 14:28
Címkék
Az MTK Budapest 21 éves labdarúgója, Mezei Szabolcs nyilatkozott a klub honlapjának az U21-es válogatott Eb-selejtezőiről és a vasárnapi, Újpest elleni fővárosi összecsapásról.

Nincs könnyű helyzetben az MTK Budapest labdarúgócsapata, hiszen a fővárosiak nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt ötpontos hátrányban vannak az utolsó bennmaradó pozíciót elfoglaló Újpesttől. A két fővárosi együttes az NB I hétvégi, 26. fordulójában vasárnap a Szusza Ferenc Stadionban fog összecsapni, így a kiesés szempontjából kulcsfontosságú ütközet várható.

Az MTK 21 éves középpályása, Mezei Szabolcs a válogatott szünetben sem tétlenkedett, hiszen tagja volt az U21-es gárda Eb-selejtezős keretének: a pályána San Marino elleni, 4–0-ra megnyert összecsapáson bizonyíthatott, míg a lengyelek elleni, idegenbeli 1–1 során nem kapott lehetőséget.

Fontos mérkőzés vár Mezei Szabolcsékra vasárnap Forrás: MTK Budapest
Fontos mérkőzés vár Mezei Szabolcsékra vasárnap Forrás: MTK Budapest

Fontos mérkőzés vár Mezei Szabolcsékra vasárnap  •  Forrás: MTK Budapest

„Jól sikerült mindkét meccs a válogatott számára, elégedettek lehetünk– összegez Mezei az MTK honlapjának.– Sajnálom, hogy a második mérkőzésen nem álltam be, a csapatra viszont büszke vagyok, Lengyelországból sikerült egy pontot elhozni, ami jó eredmény.”

A fiatal az NB I-re is kitért az interjúban; az elmúlt két fordulóban egyaránt kezdőként számított rá Márton Gábor vezetőedző.

„A játékunkkal elégedettek lehetünk, hiányérzet viszont van bennem, hiszen a csapatnak minden pontra szüksége van. Az Újpest elleni, korábbi mérkőzésekből nem lehet kiindulni, hiszen télen jól erősítettek és jelenlegremek formában vannak, azonban kétszer már sikerült őket felülmúlni az évad során, így ez vasárnap is sikerülhet. Gól nélkül kell lehoznunk a meccset, a helyzeteinket viszont értékesíteni kell elöl– meg fogunk tenni mindent ennek érdekében.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik