Labdarúgás: lejtmenetben a fiatalok NB I-es játékpercei

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 08:59
Címkék
A labdarúgó NB I 8. fordulójában összesen 538 percnyi játékidőt kaptak a 2001-es vagy annál fiatalabb magyar játékosok; ez majdnem egy órával kevesebb, mint az előző körben.

Tovább csökkent az előző körhöz képest a számuk azon 2001-es vagy fiatalabb magyar játékosoknak, akiket bevetettek az adott fordulóban, és ezzel együtt a kapott percek összege is kevesebb az egy héttel ezelőtti eredményhez.

Vancsa Zalán (fehérben) sem hozott szerencsét az MTK-nak Forrás: mtkbudapest.hu
Vancsa Zalán (fehérben) sem hozott szerencsét az MTK-nak Forrás: mtkbudapest.hu

Vancsa Zalán (fehérben) sem hozott szerencsét az MTK-nak  •  Forrás: mtkbudapest.hu

Míg a 7. körben tíz fiatalt dobtak be az edzők, addig a múlt hét végén már csak kilencet, és közülük is négy– azaz majdnem a fele– az MTK Budapest csapatában állt be. A fővárosiak a Zalaegerszeg otthonában kaptak ki 2–0-ra, csapatukban a kapitányi szalagot is viselő Varju Benedeket (20), Kosznovszky Márkot (19), Vancsa Zalánt (16) és Kocsis Bencét (20) is figyelhettük. A mérkőzés másnapján, hétfőn az MTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy Giovanni Costantino távozik a vezetőedzői posztról. A zalaiaknál Skribek Alen (20) egy bő órát kapott.

A forduló rangadóját a Paksi FC–Ferencváros összecsapás jelentette. A paksi csapat nem játszott alárendelt szerepet, de végül– egy kiállításnak is köszönhetően– 3–1-re elveszítette a mérkőzést. Az egyetlen magyar fiatalt hazai oldalon láthattuk: Tamás Olivér (20) a második játékrészben állt be. A Ferencváros a sikerével átvette a vezetést a tabellán, ugyanis...

...A Kisvárda elszenvedte második szezonbeli vereségét is, még hozzá a Budapest Honvéd vendégeként. A mérkőzésen nem láthattunk 2001-es vagy attól fiatalabb magyar spílert.

A két– eddig– nyeretlen csapat alsóházi rangadóján, az Újpest-Gyirmóton (1–3) Radics Márton (19) végig pályán volt a vendégeknél.

Nem csak az MTK-nál történt edzőváltás a fordulót követően: a Puskás Akadémia–Mezőkövesd (2–0) mérkőzés után, hétfőn kiderült, hogy Pintér Attilatávozik a kövesdi kispadról. A találkozón a felcsútiaknál Komáromi György (19) az utolsó negyedórára állt be.

A Dzsudzsák Balázs kiállítása miatt több mint egy félidőn át emberhátrányban játszó DVSC otthon tartotta az egyik pontot a Mol Fehérvár ellen egy a hajrában történő gyors gólváltás után. A debreceniek színeiben Baráth Péter (19) végigjátszotta a találkozót, a fehérváriak egyenlítő gólját eredményező tizenegyes előtt ő szabálytalankodott.

A 2001 VAGY AZUTÁN SZÜLETETT MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2021-2022-ES ÉVADÁNAK 8. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
MTK Budapest: 95+67+28+37=227 perc
Gyirmót: 94 perc
Zalaegerszegi TE: 67 perc
Paksi FC: 38 perc
DVSC: 96 perc
Puskás Akadémia: 16 perc
Játékosonként
Skribek Alen (ZTE): 67 perc
Kosznovszky Márk (MTK Budapest): 67 perc
Vancsa Zalán (MTK Budapest): 37 perc
Radics Márton (Gyirmót): 94 perc
Baráth Péter (DVSC): 96 perc
Tamás Olivér (Paksi FC): 38 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 16 perc
Varju Benedek (MTK Budapest): 95 perc
Kocsis Bence (MTK Budapest): 28 perc
ÖSSZESEN: 538 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik