Torna: a négy fal között is keményen edzenek a ferencvárosi fiatalok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 17:36
Címkék
Noha otthoni körülmények között kénytelenek edzeni az FTC-Telekom tornászai, a szervezett együttműködésnek, valamint a kreativitásnak köszönhetően kisebb szereken is tudnak készülni, emellett rendszeres online edzéseken vesznek részt. Minderről Puskás Jenő szakosztályvezető nyilatkozott a klub oldalának.

A junior-világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián kivételével személyre szabott edzéstervvel, egyesületi eszközökkel, de immár a négy fal között, otthon készülnek az FTC-Telekom fiú szakosztályának tornászai.Balázs Krisztián kivételével személyre szabott edzéstervvel, egyesületi eszközökkel, de immár a négy fal között, otthon készülnek az FTC-Telekom fiú szakosztályának tornászai.

A ferencvárosi gyerekek otthon, a négy fal között is feltalálják magukat Forrás: FTC-Telekom
A ferencvárosi gyerekek otthon, a négy fal között is feltalálják magukat Forrás: FTC-Telekom

A ferencvárosi gyerekek otthon, a négy fal között is feltalálják magukat  •  Forrás: FTC-Telekom

„Amikor a rendkívüli helyzetet bevezették, még próbálkoztunk edzéseket tartani, mert szigorú biztonsági intézkedések között ugyan, de be lehetett menni a terembe. A későbbiekben aztán márnem tartottunk edzéseket. A növendékeknek kiadtunk eszközöket, edzéstervekkel együtt" – mondja Puskás Jenő, a klub szakosztályvezetője.

Hozzátette, az edzők napi szinten kapcsolatban vannak a gyerekekkel, sőt élő online edzéseket tartanak, amelyeken igyekeznek különböző kreatív versenyfeladatokkal színesíteni a mindennapjaikat. Emellettaz egyesület tagjai is folyamatosankapcsolatban állnakegymással, és szigorú biztonsági intézkedések között, meghatározott időintervallumonbelül cserélgetik a szereket, így például a lólengéshez használatos gombát vagy karfát, de akadolyan sportoló, aki külön szereket készíttetett magának a nehéz időkre.

A fentiektől eltérőmódon, az utolsó éves ifjúsági versenyző,Balázs Krisztián teremben edz Nagy Zoltán edzővel. Puskás Jenő szerint ő is megbarátkozott az új szituációval. „Kiki az elején nehezen viselte az újhelyzetet, később ráadásul bejelentették, hogy a világversenyek is elmaradnak, de aztán szerencséreösszerakta magát fejben."

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik