Labdarúgás: hosszabbításban kaptak ki a szlovákoktól az U19-es lányok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 15:23
Címkék
Hátrányból fordított Szlovákia ellen az Eb-elitkörre készülő U19-es leány futballválogatott, de az utolsó percben kapott gól miatt végül 2–2-es eredmény született a rendes játékidőben. A kétszer tizenöt perc hosszabbításban a szlovákok még egyszer betaláltak, így ők nyerték meg a tornát.

A törökországi felkészülési torna első helyének megszerzéséért lépett pályára a női U19-es labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen. Sérülések miatt többen is hiányoztak a csapatból, amelyhez viszont csatlakozott Pusztai Sára, a Ferencváros játékosa, aki az első két fordulóban a szintén Törökországban készülő felnőtt együttesben szerepelt.

Hosszabbításban kapott ki a szlovákoktól az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
Hosszabbításban kapott ki a szlovákoktól az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu

Hosszabbításban kapott ki a szlovákoktól az U19-es leányválogatott  •  Forrás: mlsz.hu

Az első gólt az ellenfél rúgta, de Ott Eszter és Pusztai Sára góljával a mieink fordítottak. A végén mégis a szlovákok örülhettek: a rendes játékidő hajrájában egyenlítettek, majd a hosszabbításban, a 116. percben a mérkőzést is eldöntötték. Turtóczki Sándor együttese így a második helyen zárt a törökországi tornán. A szövetségi edző így értékelte a találkozót az mlsz.hu-nak:

„Egy mérkőzés akkor kezdődik, amikor a játékvezető belefúj a sípjába, és akkor ér véget, amikor lefújja. Sajnos, mondhatni egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Remélem, hogy az elitkörön revánsot fogunk tudni venni, hiszen ismét megmérkőzünk Szlovákiával. A hozzáállással nem volt problémánk, mindenki odatette magát. Az sem mentség, hogy csak egy pihenőnapunk volt és nagyon melegben kellett játszani, mivel ugyanezek igazak az ellenfélre is. Azt gondolom, a fő probléma, hogy nem tudjuk elég jól kezelni az eredmény alakulását. Ez a csapat már bizonyította, hogy tud nyerni, helyére kell most tennünk ezt a mérkőzést, és készülünk az elitkörre.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik