Labdarúgás: ezúttal kikapott a belgáktól az U16-os válogatott Telkiben

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 15:21
Címkék
Földi Botond révén még a magyar U16-os labdarúgó-válogatott szerzett vezetést a Telkiben rendezett felkészülési meccsen, ám végül a belgák fordítani tudtak és azután, hogy szerdán 5–3-ra kaptak ki Belvon Attila együttesétől, 2–1-re nyertek.

Szerdán az U16-os labdarúgó-válogatott igen gólgazdag felkészülési meccsen győzte le a belgákat Telkiben – Belvon Attila együttese 5–3-ra nyert. Csütörtökön változatlan helyszínen, a két csapat zárt kapuk mögött újra összemérte elejét. Bár az „odavágón” a magyarok korán kétgólos hátrányba kerültek, ezúttal jól kezdték a meccset és a 7. percben Földi Botond révén megszerezték a vezetést.Belvon Attila együttese 5–3-ra nyert. Csütörtökön változatlan helyszínen, a két csapat zárt kapuk mögött újra összemérte elejét. Bár az „odavágón” a magyarok korán kétgólos hátrányba kerültek, ezúttal jól kezdték a meccset és a 7. percben Földi Botond révén megszerezték a vezetést.

Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu

 •  Forrás: mlsz.hu

Azonban az előny nem sokáig tartott. Az ellenfél gyorsan egyenlített és fokozatosan átvette a játék irányítását, de gól az első félidőben már nem született.

Belvon Attila hatot cserélt a szünetben, ez a frissítés sem változtatott sokat az összképen, a jóval több helyzetet kialakító belgák a hajrában megszerezték a vezetést és 2–1-re győztek.

„Ezúttal nem tudtunk annyi lehetőséget kidolgozni, mint a szerdai mérkőzésen, a vezetés megszerzését követően végig nyomás alatt tartotta a kapunkat a belga válogatott – értékelt a szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Így is elkerülhettük volna a vereséget, de a végén elég volt egy kihagyás a belgáknak a győztes találat megszerzéséhez. Az összetartás során huszonhárom játékost próbálhattunk ki, és azt is pozitívumnak tartom, hogy két mérkőzésen hat gólt lőttünk a remek erőkből álló ellenfélnek.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik