Labdarúgás: lelépte a kazahokat az U17-es leányválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.05. 15:03
Címkék
U17-es leány labdarúgó-válogatottunk Szombathelyen 10−0-ra mosta le a pályáról a kazahokat az Európa-bajnoki selejtezősorozat első szakaszában, ezzel már biztosan továbbjutott az elitkörbe.

A Haladás Sportkomplexumban rendezték szombaton a leány U17-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező első szakaszának második mérkőzését. A magyar lányok a bolgárok elleni 7−0-ás sikert követően a kazahokkal mérték össze tudásukat az elitkörbe jutásért.

A lányok bejutottak az Eb-selejtező elitkörébe Forrás: hungarysport
A lányok bejutottak az Eb-selejtező elitkörébe Forrás: hungarysport

A lányok bejutottak az Eb-selejtező elitkörébe  •  Forrás: hungarysport

Már a negyedik percben szögletből fejelt gólt Pápai Emőke, és alig egy perccel később− szintén szögletből− Plotnyikova talált a saját kapujába. Sokatmondó volt a 2−0-ás előny öt perc alatt...

A folytatás azt hozta, amit várni lehetett ezek után: a félidőig Savanya Csilla, Mészáros Cecília, Vida Boglárka és Siber Glória is betalált, így hatgólos előnnyel vonulhattak le Schumi Dorottya tanítványai a szünetre.

Visszafogottabban, lazábban álltak ki a második játékrészre a magyar hölgyek, de a rivális így is képtelen volt átjutni a másik térfélre.

Húsz percet kellett várni az újabb hazai találatra, amely tulajdonképpen nem is hazai volt, hiszen újabb öngólt lőttek a vendégek: Szosznovszkajahibázott. Újfent megtörtek a kazahok, emiatt még három gól került Zejnali kapujába− Mészáros, Pápai és Savanya volt másodszor is eredményes, ezzel beállítva a 10−0-ás végeredményt.

A lányok így már biztosan az elitkörbe jutottak, ettől függetlenül a hasonló erőt képviselő lengyel válogatottal még meg kell küzdeniük kedden.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik