Kick-box: 180 magyar induló a győri utánpótlás Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.14. 17:12
Címkék
Minden korábbinál nagyobb mezőny, 38 ország 1580 versenyzője vesz részt az augusztus 26-án kezdődő utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon.

A magyar fiatalok rendre a top háromban szoktak végezni a nemzetek közötti versengésben. Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke szerint a várható örömködés mellett azért is érdemes lesz figyelemmel kísérni a győri viadalt, mert a különböző események rendezésében már bizonyított sportváros új szintre emelheti az olimpiára váró sportág ázsióját.Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke szerint a várható örömködés mellett azért is érdemes lesz figyelemmel kísérni a győri viadalt, mert a különböző események rendezésében már bizonyított sportváros új szintre emelheti az olimpiára váró sportág ázsióját.

Újabb sporttörténelmi eseménynek ad otthont a győri Audi Aréna: augusztus 26-tól az utánpótláskorú kick-boxolók bizonyíthatják tehetségüket a 38 ország 1580 sportolóját felvonultató kontinensviadalon. Az elmúlt évek korosztályos Európa-bajnokságain rendre jól teljesítő magyar küldöttség is rekordlétszámmal képviselteti magát a hazai megméretésen, Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke pedig reméli,a 180 fős válogatott minden egyes fiatalja maximális erőbedobással küzd és számtalan felejthetetlen pillanatot okoz majd a hamarosan rajtoló európai seregszemlén.

180 magyar harcol augusztus 26-tól a győri utánpótlás Eb-n Forrás: monokli.com
180 magyar harcol augusztus 26-tól a győri utánpótlás Eb-n Forrás: monokli.com

180 magyar harcol augusztus 26-tól a győri utánpótlás Eb-n  •  Forrás: monokli.com

„Versenyzőink négy korosztályban és hét szakágban, különböző súlycsoportokban méretik meg magukat. A korábbi évek tapasztalatai alapján azt a reális célt tűztük ki a fiatalok számára, hogy végezzünk az összesített éremtáblázat legjobb három nemzete között. Ugyanakkor egyénekre lebontva nincsen külön elvárásunk, szerintem a hazai közönség buzdítása elég motiváló erő, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa a tatamin vagy a ringben. Nem lesz azonban sétagalopp az eredményes szereplés, elvégre az oroszok, olaszok, írek, szlovákok vagy a horvátok is kemény ellenfélnek számítanak.”

A sportvezető hozzátette, az Audi Aréna minden igényt kielégítő helyszínt biztosít a fiatal kick-boxolóknak, és egy nagyszabású rendezvény akár egy újabb löketet is adhat az ötkarikás játékokra kandidáló sportágnak.

„Gyakorlatilag Győr jöhetett szóba a rendezés szempontjából, hiszen a nyári szezonban Budapesten nehéz 2500-3000 embernek megfizethető szállást biztosítani. Ráadásul a tornászok junior-világbajnoksága vagy a 2017-es EYOF is bizonyította, hogy Győr igazi sportfőváros, ide minden sportoló szívesen érkezik. Fontos, hogy első osztályú Európa-bajnokságot bonyolítsunk le, hiszen ebből hosszú távon rengeteget kamatoztathatunk.”

Folytatva előbbi gondolatmenetét, Galambos Péter megjegyezte, hamarosan olimpiai sportággá nőheti ki magát a kick-box, de ehhez természetesen elengedhetetlen a minél jobb rendezés, ami a magas nézőszámmal csúcsosodhat ki igazán.

„Komoly esélye van annak, hogy 2028-ban, a Los Angeles-i olimpián megméressék magukat a kick-box képviselői. Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvend a sportág, és ha Európában a 2017-es felnőtt-kontinensviadal után – amit szintén Magyarország rendezett – ezúttal az utánpótlásban is magas színvonalú sportesemény születne, akkor azt gondolom, hogy legalább meghívott sportágként jelen leszünk Amerikában. Márpedig ha ez a helyzet, akkor garantálom, hogy nagyon szépen teljesítenének a mieink, hiszen akik most az utánpótlás Eb-ken érmeket halmoznak, azok 2028-ban erejük teljében versenyezhetnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik