A MÚSZ 18 hónapra eltiltotta Pass Ferencet

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 18:37
null
Pass Ferenc és Hosszú Katinka 2009-ben (Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI)
A Magyar Úszószövetség Fegyelmi Bizottsága 18 hónapra eltiltotta az úszóedzői sportszakmai tevékenység gyakorlásától Pass Ferencet, a Bajai Úszó Klub korábbi edzőjét, aki az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset miatt kért vizsgálatot önmaga ellen – áll a szövetség közleményében.

Pass Ferenc magatartása azért is különösen aggályos, mert a Magyar Úszószövetség elnökségi tagjaként a szövetség gyermekvédelmi programjának hitelét rontotta – áll a határozatban.

„A társadalom fokozott érzékenységgel reagál minden, a gyermekekkel szemben elkövetett jogsértésre. A Magyar Úszószövetség elnökségi tagjaként az eljárás alá vont sportszakembertől éppen ezért is alapvető elvárás lett volna, hogy ne bocsátkozzék kétértelmű, félreérthető kommunikációba egy kiskorú versenyzővel. Magatartása nem kizárólag saját személyére, hanem általában a magyar úszósportra vetett negatív fényt” – írja a közlemény.

Pass Ferenc a fegyelmi eljárás megkezdése előtt lemondott a szövetségben betöltött valamennyi tisztségéről, így elnökségi tagságáról és a versenybíró bizottsági tagságáról is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik