Pass Ferenc vizsgálatot kért maga ellen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 18:16
Pass Ferenc és Hosszú Katinka 2009-ben (Fotó: Kálmándy Ferenc/MTI)
Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset miatt vizsgálatot kér önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását – írta közleményében a MÚSZ.

 

A Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a dr. Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt.

„A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban – hangsúlyozta Wladár Sándor. – A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is.”

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik