Sportrádió: Kós Hubert a döntőben kárpótolta edzőjét, hogy ne legyen harag közöttük

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 21:22
Kós Hubert (Fotó: Kovács Péter, archív)
A hétvégén Kós Hubert 1:35.69-es idővel Ryan Murphy 2016-os csúcsát adta át a múltnak 200 yardon, így összamerikai egyetemi rekorddal diadalmaskodott. A BVSC-Zugló világbajnok hátúszója a csúcs hátteréről is beszélt Hortobágyi Tibornak a Sportrádióban, valamint elárulta, teher-e neki, hogy sokan Párizsban is kiemelkedő eredményt várnak tőle.

„Ez elég nagy dolog mondta el a BVSC-Zugló világbajnok úszója, Kós Hubert a rekorddöntésről. – Nyilván nekem új élmény, mert az egyetemi úszást csak másfél éve kezdtem el, és hozzá kellett szoknom, hogy rövid a medence. Kellett ez az időszak az akklimatizálódáshoz, de így, hogy beleszoktam ebbe a rendszerbe, sokkal könnyebben ment ez a verseny és ilyen remek eredménnyel koronáztam meg a teljesítményemet. Ezt mondhatjuk úgy is, hogy világrekord. Ez az első világcsúcsom, mivel ez yardos medencében a valaha volt leggyorsabb kétszázas hátúszás.”

A világbajnok úszó beszélt következő versenyre kitűzött céljáról is.

„Nyilván jó lenne egy egyéni csúcs, ami már új világrekordnak számít. De azt tudni kell, hogy van még egy olyan úszó – aki egyébként pont abban az egyesületben úszik, mint az előző rekorder Ryan Murphy –, aki szintén nagyon jó lehet ezen az egyetemi bajnokságon. Természetesen nem írom le a többieket, mert akár az időt is megdönthetik és engem is megelőzhetnek. Úgyhogy nagyon észnél kell lenni és jól kell teljesíteni, hogy megtartsam ezt a rekordot és nyerjek is.”

Kós arról is beszélt, ott jár a fejében az olimpiai szereplés.

„Igazából már amikor tavaly Fukuokába repültem, akkor is ott volt a gondolataimban Párizs. Hiszen azért jöttem ki ide, Amerikába, hogy kijussak az olimpiára és jól szerepeljek ott. Nem mondom azt, hogy bemelegítés volt a vb, mert nyilván az is hatalmas verseny volt, amelyen jól kellett szerepelni. Viszont szerettem volna megnézni, hogy milyen esélyeim lesznek Párizsban. Nagyon pozitív volt, amit Fukuokában csináltam, azóta pedig ez az érzés növekedett bennem, ahogy az olimpia közeledik. Így fekszem le esténként és így kelek fel reggel, hogy egyre közelebb van Párizs. Nagyon várom, hogy eljöjjön az a nap, hogy ott el tudjak indulni.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik