US Open: Az ATP korrupt, ezért nem izgatom magam – Kyrgios

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 10:52
null
Kyrgios simán nyert, de nem volt unalmas napja
Bár három szettben legyőzte az amerikai Steve Johnsont, nem múlt el botrány nélkül a US Open legutóbbi napja Nick Kyrgios ausztrál teniszező számára. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón korruptnak nevezte az ATP-t.

 

Az ausztrált 113 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották, miután a cincinnati ATP-tornán tiszteletlenül beszélt az egyik mérkőzésvezetőről, s két ütőt is összetört. A Johnson elleni mérkőzése után erről kérdezték, és flegmán felelt.

„Az ATP korrupt, ezért nem izgatom magam” – mondta Kyrgios, aki annak ellenére szerepelhet a US Openen, hogy az ATP eljárást fontolgat ellene rendszeres botrányai miatt, és az is felvetődött, hogy egy időre tiltsák el a versenyzéstől. Arról azonban semmi hír, hogy milyen stádiumában áll a folyamat.

Az ausztrál New Yorkban nem sokáig volt türelmes a sajtóval. Miután egy újságíró tovább faggatta a múltkori esetről, felcsattant.

„Miért beszélünk egy három héttel ezelőtti esetről most, amikor a US Open első fordulójában lesimáztam valakit?” – kérdezte Kyrgios, akinek a pályán Johnsonnal is megvoltak a pillanatai.

Az ausztrál a mérkőzésvezetővel és a közönséggel is összeszólalkozott, rendszeresen káromkodott, mire Johnson egyszer rászólt, „Ne szórakozzunk már b…meg, hanem játsszunk!”

A meccs közben Kyrgios a vonalbírók felé közeledve megjegyezte: „Nem is választhattál volna unalmasabb sportot a tenisznél a szakmádnak.”

 

A végén azért megnevettette a közönséget, a pályán adott interjújával.

„Örülök, hogy két óra alatt elintéztük, így még van rá esély, hogy találok egy kocsmát, ahol megvacsorázhatok” – mondta a második fordulóban a francia Antoine Hoanggal találkozó Kyrgios.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik