Andy Roddick a harmadik helyre jött fel a világranglistán

k.z. k.z.k.z. k.z.
Vágólapra másolva!
2007.08.06. 10:59
Címkék
Elkészítették a férfi és női teniszezők legfrissebb világranglistáját. A legjelentősebb változás az amerikai Andy Roddick nevéhez fűződik, aki vasárnapi washingtoni tornagyőzelmének köszönhetően a harmadik helyre jött fel a férfiaknál.
Roddick a washingtoni fináléban honfitársát, John Isnert győzte le két játszmában.
Roddick a washingtoni fináléban honfitársát, John Isnert győzte le két játszmában.
Roddick a washingtoni fináléban honfitársát, John Isnert győzte le két játszmában.
Roddick a washingtoni fináléban honfitársát, John Isnert győzte le két játszmában.

A férfiaknál a hagyományos ranglistán továbbra is a svájci Roger Federer vezet óriási, közel kétezer pontos előnnyel a spanyol Rafael Nadal előtt, aki még ennél is több pontot vert a harmadik helyezettre.

Ebbe a pozícióba viszont most az amerikai Andy Roddick – köszönhetően vasárnapi washingtoni tornagyőzelmének – lépett fel az ötödik helyről, eggyel hátrébb szorítva a szerb Novak Djokovicsot és az orosz Nyikolaj Davigyenkót.

AZ NSO AJÁNLJA:

A legelőkelőbb helyre rangsorolt magyar továbbra is Bardóczky Kornél, aki azonban 49 helyet csúszott vissza múlt heti helyezéséhez képest, s már az első ötszázban sem fért bele. Jelenleg az 516. helyet foglalja el. Rajta kívül még két magyar szerepel a legjobb ezer között: Kiss Sebő a 805., Varga Róbert pedig a 983. helyezett.

Az ATP-pontversenyben sincs különösebb változás az élmezőnyben. Itt Nadal vezet federer és Djokovics előtt. Mindössze a spanyol Tommy Robredo jött fel a nyolcadik helyre, négy helyet előre lépve, azután hogy a héten megnyerte a sopoti tornát. Ezen a ranglistán nincs magyar versenyző.

A párosoknál továbbra is az amerikai Bryan-testvérek vezetnek. Bob és Mike fej-fej mellett áll az első helyen a svéd Jonas Björkmann előtt. A magyarok közül itt is Bardóczky a legelőkelőbb helyre rangsorolt, aki egy helyet rontott múlt heti helyezésén, s így 630. Rajta kívül a Balázs-testvérek, György és Attila (mindketten 860.), Kiss Sebő (976.) és Lukács Dénes (1072.) van még rangsorolva.

A hölgyeknél az első tízben nincs változás, San Diegói tornagyőzelmével a második helyezett orosz Marija Sarapova csak közelíteni tudott a listavezető belga Justin Heninre. A harmadik a szerb Jelena Jankovics. Az első változás a 11. helyen történt, ahová a francia Bartoli lépett fel, s ahonnan viszont a cseh Nicole Vaidisová esett vissza egészen a 16. helyig.

Mivel ezen a héten nem indult versenyen, így törvényszerű volt, hogy megállt az előretörésben Szávay Ágnes, aki most két helyet vissza is csúszott a múlt heti helyezéséhez képest, de még így is 38. A második legjobb magyar, Czink Melinda viszont washingtoni sikere után 19 helyet lépett előre, s már a 133. Az első kétszázba még Nagy Kira is befért, aki jelenleg a 136. helyezett. Rajtuk kívül még további három versenyzőnk, Gubacsi Zsófia (277.), Kapros Anikó (380.) és Király Pálma (667.) szerepel még a ranglistán.

A párosoknál a zimbabwei Cara Black áll az élen, a második helyre azonban az amerikai Liezel Huber jött fel, honfitársnőjét, Lisa Raymondot eggyel hátrébb szorítva. A mieink közül itt is Szávay Ági a legelőkelőbb helyen rangsorolt, a 44. Ez a helyezése nem változott a múlt héthez képest. Az első kétszázba itt is Nagy Kira (153.) és Czink Melinda (164.) fért be még a mieink közül. Rajtuk kívül csak Gubacsi Zsófia (512.) szerepel még ezen a rangsoron.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik