Davis-kupa - Együtt a madagaszkáriakkal

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2003.02.02. 21:58
Címkék
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Szükség lesz Kisgyörgy jó adogatásaira (Fotó: Árvai Károly)
Ha minden jól alakul, fárasztó hét vár a magyar Davis-kupa-csapatra, amely Algériában próbálja kiharcolni a feljutást az Euro-afrikai zóna 3. csoportjából a másodikba Hazánkat Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely, Fonó László és Kiss Sebő képviseli Afrikában, ahol nyolc együttes, a mieinken kívül Angola, Örményország, Madagaszkár, Namíbia, Észtország, Litvánia és a házigazda Algéria csap össze.
Nem túl erős mezőny.
"Viszont innen is van lejjebb – mondta Taróczy Balázs, a magyar válogatott kapitánya, majd gyorsan hozzátette: – Persze, mi nem a lefelé vezető útra akarunk lépni.”
A cél ugyanis egyértelműen a feljutás, hiszen illene a lehető leggyorsabban feledtetni csapatunk tragikus 2002-es Davis-kupa-teljesítményét. Ám a feljutáshoz öt párharcot kell megnyerni egy hét alatt, ami még olyan mezőnyben is megterhelő, amelyben a teniszezők jelentős része nincs jegyezve a világranglistán.
"Éppen ezért jelent sokat, hogy valamennyi játékosom jó formában van, és égnek a bizonyítási vágytól. Elvben Bardóczkyra és Kisgyörgyre számítok egyesben és párosban is, de ha valamelyikük elfárad, vagy ne adj Isten, megsérül, kéznél lesz Kiss és Fonó. Ami az előkészületeket illeti, a lehető legjobban sikerültek, mind az MTK-pályán, mind a bükkfürdői Danubius Termál Hotelban nagyszerű körülmények között készülhettünk. Sávolt Attilát természetesen megkerestem az utazás előtti hetekben, de arról tájékoztatott, hogy még mindig fáj a könyöke, így nem tudja vállalni a játékot. De nélküle is ki kell harcolnunk a feljutást” – fogalmazott a kapitány.
A fentiekből kiderülhetett, az Euro-afrikai zóna 3. csoportjában nem kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A csapatokat két négyes csoportra osztják, az első kettő továbbjut, magával viszi az eredményeit, majd a négy továbbjutó körmérkőzést játszik, és az első kettő feljut a zóna 2. csoportjába, a nyolc gárda két legrosszabb együttese pedig kiesik. És még egy fontos adalék: egy-egy párharc nem öt mérkőzésből áll, hanem csak háromból, két egyesből, illetve egy párosból.
Az első helyre rangsorolt magyar válogatott az észtekkel, a namíbiaiakkal és a madagaszkáriakkal került egy csoportba, és hétfőn az észtek ellen kezdi a feljutási hadműveletet. Taróczy Balázs lapunknak vasárnap este elmondta, Bardóczkyt és Kisgyörgyöt jelölte az egyes mérkőzésekre, de hogy a párost kik alkotják majd, azt csak e két találkozó után dönti el. A várható ellenfelekről, Gert Vilmsről és Mait Kunnapról csak annyit: egyikük neve sem szerepel a világranglistán. Ettől függetlenül nyilván ők is nyerni akarnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik