Sajog a csukló itt is, ott is

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2003.01.30. 22:31
Címkék
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Ivanisevic mégis játszik az amerikaiak ellen
Mivel ezen a héten csupán egy-egy férfi-, illetve női tornát rendeznek, és a sportág legnagyobb klasszisai elsősorban pihenéssel töltik napjaikat a fárasztó Australian Opent követően, a pályán kívülről érkeznek az érdekesebb hírek.
A legfontosabb Moszkvából érkezett. Marat Szafin, az oroszok első számú játékosa nem lehet ott a jövő hét végén Csehországban rendezendő Davis-kupa-mérkőzésen, a Világcsoport első fordulójában, mert nem épült még fel csuklósérüléséből. "Legalább két hétig pihennie kell” – jelentette be Samil Tarpiscsev, a címvédő válogatott szövetségi kapitánya, majd azon melegében kihirdette keretét. Ezek szerint Mihail Juzsnij, a tavalyi, franciák elleni finálé főhőse, valamint Jevgenyij Kafelnyikov, Nyikolaj Davigyenko és a Szafin helyére beválogatott, mindössze 19 éves Igor Andrejev feszül neki a házigazda cseh válogatottnak február 7. és 9. között.
Ugyancsak a Davis-kupával kapcsolatos hír, hogy Goran Ivanisevic állítólag mégis játszik majd az amerikaiak ellen, igaz, csak párosban. A 2001-ben wimbledoni bajnokságot nyerő horvát világklasszis a múlt héten "rásérült” az amúgy is lerobbant, tavaly májusban megoperált bal vállára, majd arról beszélt, jobb lett volna, ha már korábban visszavonul. Ezek szerint mégsem. Ami a horvátok ellen készülő amerikaiakat illeti, nos, közülük Andy Roddick dőlt ki a sorból, amiként Szafinnak, neki is a csuklója rakoncátlankodik. Patrick McEnroe szövetségi kapitány mindenesetre nem volt rest, azonnal megnevezte a négy, harcba induló fiatalt, jelesül a maga 23 évével rangidős James Blake-et, valamint Mardy Fisht (21), Taylor Dentet (21) és Robby Gineprit (20). McEnroe azt is elárulta, várhatóan Blake és Fish játszik egyesben.
De hogy a heti tornákról is essék pár szó: a tokiói Pan Pacific Openen kétszettes győzelemmel tudta le idénybeli első mérkőzését Jelena Dokics, a verseny második kiemeltje, ami azért nagy szó, mert az első játszmában 0:5-re állt az indonéz Angelique Widjaja ellenében. Milánóban eddig Kafelnyikov, a viadal 1995-ös bajnoka mutatja a legjobb formát, tőle szokatlan módon szettveszteség nélkül nyert meg két mérkőzést egymás után, bevitorlázva ezzel a legjobb nyolc közé.

ATP-torna, Milan Indoors, Milánó
(380 000 dollár, fedett, szőnyeg)

1. forduló: Gaudenzi (olasz)–el-Ajnaui (marokkói, 3. kiemelt) 7:5, 6:3. Nyolcaddöntő: Varlet (francia)–Malisse (belga, 4.) 2:6, 7:5, 7:6; Kafelnyikov (orosz, 5.)–Pless (dán) 6:4, 6:3; Ljubicic (horvát)–Hrbaty (szlovák) 6:7, 7:6, 6:4; Björkman (svéd)–Gaudenzi 6:2, 6:1. A negyeddöntő párosítása: Krajicek (holland)–Nieminen (finn); Björkman–Kafelnyikov; Ljubicic–Varlet; Sanguinetti (olasz) vagy Mirnij (fehérorosz)–Verkerk (holland)

WTA-torna, Pan Pacific Open, Tokió
(1.3 millió dollár, szőnyeg)

Nyolcaddöntő: Dokics (jugoszláv, 2.)–Widjaja (indonéz) 7:6, 6:4; Davenport (amerikai, 3.)–Majoli (horvát) 6:4, 6:4; Raymond (amerikai)–M. Maleeva (bolgár, 5.) 2:6, 7:6, 6:2; Tanasugarn (thaiföldi)–Farina-Elia (olasz, 6.) 6:7, 7:5, 6:1; Gyementyijeva (orosz, 8.)–Cohen Aloro (francia) 6:2, 6:2; Krasznoruckaja (orosz)–Bovina (orosz) 6:7, 7:6, 6:2. A negyeddöntő párosítása: Szeles (amerikai, 1.)–Krasznoruckaja; Rubin (amerikai, 4.)–Gyementyijeva; Tanasugarn–Davenport; Raymond–Dokics

Ulihrach doppingolt?

PRÁGA. Pozitív eredményt hozott Bohdan Ulihrach egyik doppingtesztje. Az október 3-án Moszkvában elvégzett mintavétel elemzése során kiderült: a cseh játékos szervezetében a norandroszteron értéke 0.2 százalékkal meghaladta a még elfogadható 5.0-s (nanogramm/milliliter) szintet. A B-próba eredményéről még nem érkezett jelentés. "Fogalmam sincs, hogy a tiltott szer miként került a szervezetembe. Az US Openen augusztus 29-én, majd Bécsben október 11-én is teszteltek, és mindkétszer negatív volt az eredmény. Egyelőre várom a B-próba eredményét” – mondta Ulihrach. Bűnössége esetén kétéves eltiltásra számíthat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik